Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ .....ΜΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ

Στην ενοικίαση σπιτιών ιδιωτών στα οποία θα φιλοξενηθούν οι 5.000 πρόσφυγες στην Κρήτη αλλά και αλλού θα προχωρήσει η κυβέρνηση, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το σχέδιο για να μείνουν οι πρόσφυγες σε σπίτια ιδιωτών που έχουν μείνει ξενοίκιαστα θα χρηματοδοτηθεί από πρόγραμμα του ΟΗΕ και θα προσφέρει στέγη σε 20.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα. Τα σπίτια αυτά θα είναι διασκορπισμένα σε όλη την επικράτεια και η διαμονή των προσφύγων θα είναι προσωρινή, με διάρκεια παραμονής τους δύο ή τρεις μήνες, μέχρι να ξεκαθαρίσει οριστικά σε ποια χώρα θα μείνουν.
Προτεραιότητα θα δοθεί σε οικογένειες και σε όσους υπάγονται στο νομικό καθεστώς του πρόσφυγα. Το σκεπτικό είναι ότι οι πρόσφυγες που θα μείνουν στα σπίτια τα οποία θα ενοικιαστούν θα τονώσουν την οικονομική δραστηριότητα στις τοπικές κοινωνίες χωρίς να επιβαρύνουν ούτε στο ελάχιστο τον κοινωνικό ιστό.
Μόνο σε δεύτερο χρόνο, και αφού οριστικοποιηθεί πόσοι θα είναι οι πρόσφυγες που θα μείνουν οριστικά στην Ελλάδα, μπορεί να γίνει η συζήτηση για τα κριτήρια με τα οποία θα επιλεγούν. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, για την επιδότηση ενοικίου θα διατίθενται 3 ευρώ ανά άτομο την ημέρα. Ετσι, για παράδειγμα, μια 4μελής οικογένεια προσφύγων θα μπορεί να διαθέτει περίπου 360 ευρώ για ενοικίαση σπιτιού.

Εγώ πάλι λέω οτι προτεραιότητα να δοθεί σε όλους τους Συριζαίους που έχουν ξενοίκιαστα σπίτια (να μην τους χαλάσουμε την σειρά) και μετά βλέπουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: