Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΑΥΔΟ ΤΟ ΑΝΝΟΥΣΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Κισσάμου και Σελίνου, Επαρχίας Σελίνου, επισκέφθηκε για ένα διήμερο το ακριτικό νησί της Γαύδου. Η Κοινωνική Λειτουργός του Προγράμματος κ. Λιτσαρδάκη Μαρία και ο Νοσηλευτής κ.Καλαντζάκης Γεώργιος επισκέφτηκαν το νησί και πραγματοποίησαν αιμοληψίες των κατοίκων του νησιού που ανέρχονται στις 39. Η παραπάνω κοινωνική δράση πραγματοποιήθηκε με την εποικοδομητική συνεργασία της αγροτικής ιατρού της Γαύδου κ. Σαβέλλη Ακριβή, η οποία ενημέρωσε και προετοίμασε τους κατοίκους του νησιού, καθώς και συνταγογράφησε τα ηλεκτρονικά παραπεμπτικά  και συμμετείχε στην λήψη των δειγμάτων. Σημαντική, επίσης, υπήρξε η συμβολή του Λιμενικού Σταθμού Παλαιοχώρας, όπου  κατόπιν αιτήματος στο αρμόδιο Υπουργείο, και εντός της περιπολίας που εκτελεί το καταδιωκτικό σκάφος του Σταθμού, παρέλαβε από την Γαύδο το προσωπικό του Προγράμματος μαζί με τα δείγματα της ομαδικής αιμοληψίας, ώστε να μεταφερθούν εγκαίρως στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Χανίων προς εξέταση.

Κατά την εκεί παραμονή η Κοινωνική Λειτουργός του Προγράμματος κ. Λιτσαρδάκη επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο της Γαύδου, όπου και διένειμε στους 4 μικρούς μαθητές  γραφική ύλη, ευλογία, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου  κ. Αμφιλοχίου, μεταφέροντας επίσης τις ευχές του για δημιουργική και καλή σχολική χρονιά στους μαθητές και τις δύο εκπαιδευτικούς.  
Η όλη αυτή δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της παροχής πρόνοιας και υπηρεσιών υγείας που μέσω του Αννουσάκειου Ιδρύματος παρέχεται σε όλη την Εκκλησιαστική Περιφέρεια της Ι.Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, καθώς η νήσος Γαύδος Εκκλησιαστικά υπάγεται εις την εν λόγω Ιερά Μητρόπολη. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος εξέφρασε τις πολλές ευχαριστίες του προς όλους τους εμπλεκομένους στην δράση αυτή, καθώς όπως σημείωσε: «στους ηρωικούς ακρίτες της Γαύδου, οι οποίοι φυλάττουν Θερμοπύλες, εν πολλοίς ξεχασμένοι από πολλούς, οφείλουμε όλοι μας έμπρακτα να δείχνουμε το ενδιαφέρον και την αγάπη μας».  
Εκ του Προγράμματος «Κατ’ οίκον Βοήθειας Σελίνου» ΙΜΚΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: