Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ....

Την λύση της διασποράς των προσφύγων αποφάσισαν οι δήμαρχοι Ηρακλείου, μάλιστα το ανακοίνωσαν σε προσυνεδρίαση  που έκαναν στο Ηράκλειο και αύριο θα το ανακοινώσουν και στους υπόλοιπους δημάρχους στην συνεδρίαση της ΠΕΔ την Τετάρτη.
"Η διασπορά των προσφύγων σε διαμερίσματα και δωμάτια ξενοδοχείων, στο πρότυπο της Θεσσαλονίκης, είναι προτιμητέα σε σχέση με την δημιουργία camp φιλοξενίας. Ωστόσο, θα χρειαστούμε από το Υπουργείο μια λεπτομερή καταγραφή όλων των ενεργειών που πρέπει να γίνουν προκειμένου να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη λύση. Η δική μας θέση ασφαλώς και δεν δεσμεύει κανέναν άλλο. Παράλληλα, οι προϋποθέσεις που έχουμε θέσει για την εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης των προσφύγων στην Κρήτη, εξακολουθούν να ισχύουν και η εκπλήρωσή τους αποτελεί απαραίτητο όρο για να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση".
Ενδιαφέρον τι θα πει ο δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης στην νέα πρόταση των Ηρακλειωτών και αν μας αναλογούν να πάρουμε 100 προσφυγες να δούμε που θα βρεθούν τα σπίτια.....

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εδω δεν εχουμε σπιτια να μινουμε εμεις!!!η προσφυγες μας ελειπαν.