Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

500 ΑΝΑ ΝΟΜΟ....

500 πρόσφυγες ανά δομή προανείγγειλε ο υπουργός...με ενδεχόμενο να υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά προκειμένου να διασφαλιστεί καλύτερα η τάξη... και η ειρηνική συμβίωση. 
Η νέα πρόταση του κ. Μουζάλα που αυτήν ήθελε να εφαρμόσει από την αρχή αλλά δεν μπορούσε να το πει ξεκάθαρα και μασούσε τα λόγια του, είναι η "διασπορά" των 2.000 προσφύγων - μεταναστών και τοποθέτηση τους σε σπίτια, διαμερίσματα και ξενοδοχεία σε όλο το νησί, .....αν φυσικά προταθούν ανάλογοι χώροι από τους Δημάρχους. Πράγμα που θα γίνει μιας και κανένας "μεγάλος" δήμαρχος δεν θέλει στρατόπεδα στον δήμο του και την φύλαξη 500 ατόμων.
Με απλά λόγια, τι είναι 500 πρόσφυγες στον κάθε νομό, και τι αν μοιραστούν σε κάθε κωμόπολη και μεγάλο χωριό αυτοί οι 500; Στην Κίσαμο δηλαδή μας αναλογούν 80. Δηλαδή δεν έχουμε σήμερα 80 και παραπάνω παράνομους; Ή μήπως ως το χειμώνα δεν θα έχουμε 500 και βάλε μαζωχτάδες διάσπαρτους στα χωριά μας;
Ας ελπίσουμε οτι το θέμα θα το λύσουν οι δήμαρχοι του νησιού, που αυτοί αποφασίζουν για μας...πάντα. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απο 500 θα αρχησουν και μετα θα ειναι η μεταναστες πιο πολυ απο τους κρητηκους.ξυπνατε!!!!!το κρατος παει για φουντα και εμεις θα τους ταιζουμε!!!θα γινουν κρητηκη μεταναστες.δεν θα φηγουν ποτε και θα εχουμε νεα καλαδα καθε λιγο και λιγακι.η μεταναστες που ερχοντε με τα καραβακια απο της κατω μπαντες θα τους φολοξενουμε και αυτους???αχ τα παιδια μας τι φτενε για τον καθε προθηπουργο και υπουργο που υπογραφη την καταδικη και την μιζερια της ελλαδας.αν δεν κανουμε ολοι μαζι κατι θα τα βρουμε προς μας!!!!!!