Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

ΠΟΛΥ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΜΑΣ"

Δεν ξέρω αν έχετε, που έχετε δει όσοι κινείστε τις τελευταίες μέρες στην Κίσαμο, οτι η κίνηση από τον μοναδικό μας δρόμο, από το πρωί ως και τις 12.00 και από τις 18.00 και μετά είναι ανυπόφορη. Ειδικά τα απογεύματα είναι το κάτι άλλο, η ουρά φτάνει πολλές φορές ως και το λιμάνι. 
Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει, αλλά χθες διαπίστωσα και μπράβο τους, οτι ο λιμενικός σταθμός βγάζει "τροχονόμο" την ώρα της μεγάλης κίνησης και για μισή ώρα περίπου στην είσοδο του Λιμανιού, τότε που γυρίζουν τα καραβάκια από Μπάλο. Μάλιστα είναι απορίας άξιο γιατί δεν το κάνει και η αστυνομία μας, εξάλλου μια ώρα είναι η απογευματινή κίνηση από τις 18.00 ως και τις 19.00 μέσα στην πόλη.
Για να μπορέσουμε να να κρατήσουμε και να ξαναφέρουμε κάμποσους από τους χιλιάδες τουρίστες που μας προσπερνούν αηδιασμένοι, πρέπει να κάνουμε και κάποιες θυσίες.. έ δεν είναι και δύσκολο μια τέτοια για ένα μήνα που είναι και η "ανυπόφορη" κίνηση με δυο τροχονόμους!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H Aστυνομια έχει υποχρέωση μαζι και σε συνεργασία με το λιμενικό να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και να διευκολύνουν τον κόσμο. Το ότι δεν υπάρχει δυνατότητα λόγω έλειψης προσωπικού είναι δικαιολογίες φτηνές....

Καταρχάς Αστυνομικοί- Λιμενικοί, σε όλες τις παράλιες και νησιωτική Ελλάδα παίρνουν άδεια κατά κύριο λόγο χειμάνα. Οι δικοί μας για ένα επιπλέον λόγω , το μάζεμα ελιών.
Ομως για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του τραγικού, ανυπόφορου και τριτοκοσμικού θέματος τις κυκλοφορίας, επιβάλεται ένα έγγραφο προς της Αστυνομική Διεύθυνση Χανιων, με συγκεκριμένο αίτημα και ώρες του προβλήματος. Αυτοί θα βρούν την λύση. Αν κοινοποιείται και στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης ακόμη καλύτερα. Αμεσα όμως απο το Δήμο πρίν φύγει το καλοκαίρι. Γίνεται και με email. |yp;arxoyn sto INTERNET. Καλή επιτυχία.....

Unknown είπε...

Αφου οι ίδιοι οι πολίτες παρκάρουν αριστερά και δεξιά στον κεντρικό δρομο και δεν ξέρουν καν τι σημαίνουν οι πινακίδες που δείχνουν απαγόρευση στάθμευσης τους ζυγούς ή τους μονούς μήνες. ( δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να ξέρουν;) Κι άμα περάσει κανένας αστυνομικός τρέχουν ολοι και τα βγάζουν και του ζητάνε να μην τους γράψει. Αντε τωρα να γράψει ο αστυνομικός τον μπαντζανακη του μπαντζανακη. Έλεος. Η παιδεία μας λείπει. Οχι μονο η αστυνόμευση.

Unknown είπε...

Η αλήθεια είναι ότι αν οι Καστελλιανοι ήταν πιο άνθρωποι στο θεμα παρκάρισμα το πρόβλημα θα ήταν πολύ μικρότερο...Έχω παρατηρήσει επίσης ότι βλέποντας τον τρόπο που παρκάρουμε εμείς παρκάρουν και οι τουρίστες...οπότε μάλλον είναι μεταδοτικό...το μονο που θα μπορούσε να κάνει η τροχαία θα ήταν να βγαίνει κάθε απόγευμα και να γράφει ενα μπλοκάκι κλήσεις απο τα παράτυπα παρκαρισμένα και διπλόπαρκαρισμενα...να δείτε πως λύνετε το πρόβλημα σε μια μέρα...