Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Στις 28 Αυγούστου 1944 οι Γερμανοί κατακτητές επέδραμαν με πρωτοφανή αγριότητα κατά του ελληνικού χωριού Μαλάθυρος της Κισάμου και εκτέλεσαν ένα από τα πιο στυγερά κακουργήματα της απαίσιας κατοχής τους. Σκότωσαν 61 άτομα, από 18 μέχρι 60 χρονών, γιατί αρνήθηκαν να τους δώσουν πληροφορίες για τους Άγγλους που υπέθαλπαν στο χωριό τους και μετέδιδαν με τους ασυρμάτους πολύτιμες πληροφορίες στη Μέση Ανατολή και παρείχαν άσυλο στους Κρητικούς απόστολους της εξέγερσης. Τιμή και δόξα σ’ αυτούς που έβαλαν τη πατρίδα και την ελευθερία πάνω από τη ζωή τους.
Σήμερα οι Γερμανοί, αντί να ζητούν συγνώμη που αιματοκύλησαν τον κόσμο δύο φορές μέσα σε ένα αιώνα, προσπαθούν να πετύχουν τα σχέδιά τους με οικονομικό πόλεμο. Δεν διδάχτηκαν τίποτα! Και στην Ελλάδα σήμερα, κάποιοι παίζουν το παιχνίδι των Γερμανών, ως άλλοι Εφιάλτες και άλλοι λαϊκίζουν για να πάρουν την εξουσία. Πού είναι οι ΕΛΛΗΝΕΣ.
Κώστας Χαρτζουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: