Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΦΩΤΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΕΡΙΝΟ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΙ

Μεγάλη φωτιά στον Αερινό τωρα ..οχήματα και πυροσβέστες σπεύδουν στο σημείο. Η φωτιά ξεκίνησε από ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.
Στο σημείο βρίσκονται ήδη 20 πυροσβέστες, από Κίσαμο και Κάνδανο και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 7 πυροσβεστικά οχήματα. 
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η φωτιά κινείται σε δασικό κομμάτι αλλά έχει κάψει πολλές ελιές και αμπέλια. Τα πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται στον Αερινό και προσπαθούν να της κόψουν την πορεία προς το χωριό, ενώ το πυροσβεστικό ελικόπτερο κάνει ρίψεις προς το Κεφάλι. Λίγο μετά τις 18.00 είχαμε και ένα ελαφρύ τραυματισμό εθελοντή πυροσβέστη λόγου του δύσβατου της περιοχής.
Πάντως ακόμα και τα ντόπια ειδησιογραφικά σάιτ δεν ξέρουν που είναι ο Αερινός και που το Ελαφονήσι με αποτέλεσμα να προκαλούν σύγχυση. Μάλιστα γνωστό σαιτ των Χανίων έχει φωτογραφία τον Μπάλο και γράφει για φωτιά στο Ελαφονήσι. Ας σοβαρευτούμε λιγάκι γιατί αυτές οι ειδήσεις κάνουν τον γύρο της Ελλάδος .....

Δεν υπάρχουν σχόλια: