Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ Η ΚΙΣΑΜΟΣ


17ο Θέμα δημοτικού συμβουλίου Κισάμου
Η ΤΤΙP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) είναι ένα μνημόνιο (κυριολεκτικά και μεταφορικά) εμπορική συνεργασίας μεταξύ Η.Π.Α. και Ε.Ε, με σκοπό την προώθηση του ελεύθερου εμπορίου. 
Οκτώ τομείς θα επηρεαστούν άμεσα από την ΤΤΙΡ, και είναι τα φάρμακα, τα τρόφιμα, τα καλλυντικά, τα φυτοφάρμακα, η κλωνοποίηση ζώων, τα νανουλικά, οι πρώτες ύλες και τα μηχανοκίνητα οχήματα. Για τον λόγο αυτό όλοι σχεδόν οι δήμοι της Ελλάδος το έχουν φέρει σαν θέμα στα συμβούλια τους. Χθες και ο δήμος Κισάμου, που πλέον θα συμμετέχει στα εθνικά διεθνή δίκτυα, ανακηρύσσοντας την περιοχή μας σε ελεύθερη ζώνη από τη συνθήκη «T.T.I.P.». 
Φυσικά καλό είναι βέβαια να γίνει και μια συζήτηση επί του θέματος, για ευαισθητοποίηση περισσότερων πολιτών ώστε να ματαιωθούν αυτά που σχεδιάζουν στα κρυφά ΕΕ και Η.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: