Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΕΛΟΣ ΡΟΓΔΙΑ

Σε πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που έκαψε τα όμορφα καστανοχώρια μας.... 200 στρέμματα δάσους, αρκετές καστανιές, πάνω από 2000 ρίζες ελιές, 15 μελίσσια και πολλά πρόβατα ήταν ο απολογισμός της καταστροφής, που ξεκίνησε από άγνωστη αιτία, οι κάτοικοι λένε οτι προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα, κοντά στον οικισμό των Μύλων.
Δυστυχώς για άλλη μα φορά βλέπουμε να καταστρέφεται μια από τις πιο όμορφες περιοχές της επαρχίας μας, μια περιοχή φυσικού κάλους με αιωνόβιες ελιές και δάσος με καστανιές. Ας ελπίσουμε οτι θα αναδασωθεί το κομμάτι του δάσους όσο το δυνατόν συντομότερα, μιας και τα δασικά κομμάτια της επαρχίας όλο και λιγοστεύουν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: