Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε μετά τις 15.00 χθες μεταξύ Μύλων και Έλους. Η φωτιά είχε δύο βασικά μέτωπα απειλώντας μάλιστα και σπίτια. Στο Έλος απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι από από τα Καμηλιανά για κάθε ενδεχόμενο.
Η φωτιά ήταν μεταξύ των χωριών Έλος - Ρογδιά και Στροβλές, ενώ τα πυροσβεστικά ελικόπτερα με συνεχείς ρίψεις κατάφεραν τελικά να κόψουν την πορεία της στις 20:30 μμ.
Ως και τώρα έχουν καεί πάνω από 2000 ρίζες ελιές και πάρα πολλά στρέμματα δάσους.
Ο δήμαρχος Κισάμου κ. Θοδωρής Σταθάκης βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην φωτιά και δήλωσε τα ακόλουθα «Δυστυχώς έχουμε μια πολύ μεγάλη φωτιά που κυμαίνεται από τους Μύλους, Ρογδιά, Βλάτος και Στροβλές. Προσπαθούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επαγγελματίες και εθελοντές κάνοντας ότι μπορούν καλύτερο αψηφώντας τον κίνδυνο. Το ελικόπτερο έφυγε για ανεφοδιασμό και περιμένουμε και δεύτερο. Ελπίζουμε να καταφέρουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο, Λυπηρό να καίγεται η φύση και πρέπει να προσέχουμε αν και δεν ξέρω από πού ξέσπασε και πώς».
Φώτο flashnews.gr 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θυμάται τι έλεγε ο σημερινός δημαρχος για τη φωτιά στο Κεφάλι πριν λίγα χρόνια ; Έφταιγε το Πυροσβετικο όχημα του δήμου που δεν ήταν στο χωριό (ετσι έλεγε ) χθες ήταν στην Παραλία ....και έφτεγε ο καιρός .υποψιν τότε είχε ανέμους πάνω απο 10 μποφόρ .Καλο και χρήσιμο το φρεσκάρισμα της Μνήμης Η καλύτερα τα γνωστά καραγκιοζιλίκια ΤΟΥ...Αντώνης Γεια Ευχαριστω.