Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 ...κ. Δασκαλάκη Γεωργίου
 Στης 10 Αυγούστου 2016 στις σελίδες του blog σας φιλοξενήσατε επιστολή του χωριανού και φίλου μου, πρώην Κοινοτάρχη επί σειρά ετών κ. Δασκαλάκη Γεωργίου. (Δείτε εδώ την επιστολή καταγγελία)
Το γεγονός, λοιπόν, ότι ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και γνωρίζει πως έχουν τα γεγονότα γύρω από το όλο θέμα, τοποθετείται δημόσια με αυτό τον τρόπο μόνο λύπη μου προκαλεί. Απαντώ, λοιπόν, στον φίλο και χωριανό Γεώργιο Δασκαλάκη, στους λοιπούς εμπλεκόμενους, αλλά και σε όλους αυτούς που διάβασαν την επιστολή του.   
Αρχικά, στην Κοινότητα Σηρικαρίου δεν υπάρχουν υδρόμετρα. Η κάθε γειτονιά έχει την δική της πηγή, από την οποία υδρεύεται. Επιπλέον, από την  δεκαετία του ΄70 έχει υλοποιηθεί το έργο του Συνδέσμου που υδροδοτεί ένα μέρος της Τοπικής Κοινότητας Σηρικαρίου και τις Τοπικές Κοινότητες Καλαθενών, Κουκουναράς και Καλλεργιανών.  
Η παροχή που φαίνεται στη φωτογραφία, η οποία συνοδεύει την επιστολή του κ. Δασκαλάκη, έχει τοποθετηθεί πλέον των δέκα ετών από την υπηρεσία του Δήμου. 
Επιπλέον, η συγκεκριμένη παροχή δεν δημιουργεί κανένα θέμα έλλειψης νερού και αυτό το διαπιστώσαμε πέρυσι που ήρθαμε στο Σηρικάρι μαζί με την υπηρεσία του Δήμου. Άλλες παράνομες ενέργειες δημιουργούν την έλλειψη νερού, πέραν του φαινομένου της λειψυδρίας που ταλαιπωρεί όλα τα χωριά του Δήμου μας, τα οποία υδρεύονται από φυσικές πηγές, οι οποίες καθημερινά στερεύουν. 
Γιώργη, μήπως δεν σου προτείναμε να είσαι υποψήφιος για την επίλυση των κοινών προβλημάτων του χωριού μας και του συνόλου του Δήμου; Και στη συνέχεια εσύ δεν υπέδειξες ως τον καλύτερο για να ασχοληθεί, τον Δημοτικό Σύμβουλο, τον οποίο τώρα κατηγορείς; Τότε δεν σας στερούσε το νερό;
Γνωρίζεις πολύ καλά ότι ο συγκεκριμένος Δημοτικός Σύμβουλος δεν σας ενοχλεί, αντιθέτως προσπαθεί για το καλό του χωριού μας σε αρκετούς τομείς και οι λόγοι που σε κάνουν να εκφράζεσαι έτσι είναι άλλοι και άλλων σκοπιμοτήτων. Αυτό που εύχομαι, όμως, εγώ είναι να σταματήσουν άμεσα όλα αυτά, πριν γίνει κάτι το οποίο δεν θα διορθώνεται μετά, γιατί μην ξεχνάς ότι όλα έχουν τα όριά τους. 
Κλείνοντας, σου δηλώνω ότι όσον αφορά το «Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει» δεν με αφορά διότι λειτουργώ, όσο μπορώ να ανταποκριθώ, με βάση την δικαιοσύνη, την ισότητα αντιμετώπισης των προβλημάτων και όχι με λογικές του παρελθόντος. 
Με εκτίμηση, 
Ο Δήμαρχος Κισάμου
Σταθάκης Θεόδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: