Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

ΜΕΓΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Αναβρασμός επικρατεί στην Κρήτη, όπου οι κάτοικοι αντιδρούν στην απόφαση της Γερμανίας να στείλει στο νησί 3.000 μετανάστες τον προσεχή Δεκέμβριο. 
Η κίνηση αυτή πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του κανονισμού Δουβλίνο 3, κατά το οποίο κάθε κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει το δικαίωμα να στείλει σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσους πρόσφυγες κρίνει ως υπεράριθμους στο έδαφός του. Οι Κρητικοί ωστόσο εκφράζουν έντονες ανησυχίες για τις επιπτώσεις που θα έχει στον τουρισμό η έλευση και εγκατάσταση των προσφύγων στο νησί και αντιδρούν. «Θέλουν να μας κάνουν Λέσβο» φωνάζουν. 
Πρώτο Θέμα

Πάντως στην χθεσινή σύσκεψη στα Χανιά ένας εκλεγμένος βουλευτής, από την βιασύνη του, είπε την αλήθεια, 4-5.000 θα είναι ο τελικός αριθμός μεταναστών που θα "φιλοξενήσουμε". Το θέμα είναι σοβαρό μάλιστα δεν υπάρχει συγκεκριμένο μέρος που θα πάνε και κάθε δήμος είναι υποχρεωμένος κατά τα λεγόμενα του Μουζάλα να δεχτεί ένα αριθμό μεταναστών, 100-200 υπολογίζεται.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

" Μία από τις πλέον άγνωστες πλευρές της Μικρασιατικής Καταστροφής είναι το πέρασμα των Ελλήνων προσφύγων από τη Συρία, η παραμονή τους εκεί και η επιβίωσή τους χάρις στη βοήθεια που τους παρείχε ο ντόπιος πληθυσμός. Υπολογίζεται ότι ένας αριθμός 17.000 προσφύγων από τα βόρεια και νότια παράλια της Μικράς Ασίας βρέθηκε στην περιοχή της Συρίας μετά το τέλος της Μικρασιατικής τραγωδίας. "

Πηγή: Καθημερινή

Ορ.Φ.