Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

ΨΑΡΑΔΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ...ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ

Γράφει η ΙΡΙΔΑ
Ψαράδες, δεν ξέρω ακριβώς με ποιον τρόπο τα αγκίστρια σας και τα νεκρά ψάρια που ψαρέψατε βρίσκονται συνεχώς παραπεταμένα στις παραλίες μας. Ναι, συμμετέχω στην εθελοντική ομάδα διάσωσης παραλιών της Κισάμου. Και τα παραγάδια, τα αγκίστρια και οι πετονιές σας είναι εκεί συχνά και απειλούν να γίνουν δολοφονικό όπλο. 
Κάποιες μέρες πάω με τους σκύλους στην παραλία σε μέρη όπου δεν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι νωρίς το πρωί, έτσι ώστε να μην ενοχληθεί κανείς. Επειδή οι σκύλοι δεν είναι ένας ή δύο, χωρίς να πέσει στην αντίληψή μου, ο ένας που ήταν πάντοτε λιγούρης προφανώς έφαγε τα ψάρια σου, ψαρά, μαζί με τρία αγκίστρια. 
Δυο μήνες ο σκύλος ήταν άρρωστος και δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι έχει. Του κάναμε ενέσεις, του δίναμε φάρμακα, κάναμε ο, τι είπε η κτηνίατρος κι εκείνος δεν έτρωγε. Προχθές λοιπον τα δυο αγκίστρια βγήκαν με κάποιον μαγικό τρόπο κι όταν προσπαθήσαμε να αφαιρέσουμε την πετονιά, καταλάβαμε ότι υπάρχει σίγουρα άλλο ένα μέσα στο σκύλο.
Ακτινογραφίες..
......... Επειγόντως εγχείρηση. Πέντε ώρες χειρουργείο, ο σκύλος μου τη βγάζει δεν τη βγάζει. Η κτηνίατρος λέει οτι τα έντερα είναι τρύπια σε πολλά σημεία και είναι απίστευτο το γεγονός οτι ζει ακόμα. 
Και προτού κάποιοι μη φιλόζωοι πούνε "έλα μωρέ, σκύλος είναι" να σκεφτούν ότι για την οικογένειά μας ο σκύλος αυτός είναι μέλος και η στενοχώρια μας είναι τεράστια που τον βλέπουμε να υποφέρει, χωρίς να φταίει σε τίποτα. Όσοι δεν έχουν κατοικίδια, δεν μπορούν να καταλάβουν, ακόμα και αν προσπαθήσουν, οπότε ας προσπαθήσουν έστω να σεβαστούν τη στενοχώρια μας. 
Τα αγκίστρια σου, ψαρά, δεν σκότωσαν μόνο άδικα τα ψάρια, (αφού τα σκότωσες και δεν τα έφαγες) αλλά είναι δολοφονικά όπλα και για άλλα ζώα. Σήμερα ο πολυαγαπημένος μου σκύλος, αύριο κάποιο άλλο ζώο... Ελπίζω μόνο να μην περάσει, ψαρά, το παιδί σου από εκεί που παρατάς τα αγκίστρια σου και του καρφωθούν στα πόδια...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω απολύτως με την αρθρογραφο. Ας είμαστε γενικά πιο προσεκτικοί όλοι μας με τα ζώα, γιατί ζώα είμαστε κι εμείς.
ΚΓ