Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ

Στη Κισαμο δε τα πάμε καλά με το πράσινο, αυτό είναι γνωστό, δεν ξέρουμε ούτε τα βασικά περί δένδρου... το δέντρο, το χόρτο το ελέγχομαι δε το κόβομαι από τον πάτο εκτός κι αν πάει να μας χαλάσει το σπίτι.
Έτσι κόψαμε τη μεγάλη βελανιδιά στην Καμάρα, κόψαμε τρεις πελώριες λεύκες, θανατώθηκε ο φίκος της πλατείας Τζανακάκη και βάλαμε τέντες, κόπηκε ένα δέντρο για μπει η ταμπέλα σε μαγαζί και πολλά άλλα παραδείγματα. 
Στην κάτω στην πλατεία...ούτε αυτήν έχουμε την δυνατότητα να ονοματίσουμε, στο δήθεν παρκινγκ, θα μπορούσε να φυτευτεί ένας πλάτανος, φυτεύτηκαν καλαμάκια λουλουδένια.....
Οι αλμυρίδες της παραλίας όαση για τον τόπο, γιατί άραγε δε φυτεύονται σε όλη την παραλία; Γιατί δε φυτεύονται χαρουπιές και σκίνα, που έχουν τόσο λίγες απαιτήσεις και το χαρουπόδεντρο μεγαλώνει τόσο εύκολα.
Η παλιά αγορά έχει μια γραφικότητα και αυτή οφείλεται στα δεντράκια.
μπράβο σε αυτούς που τα φροντίζουν, μηπως πρέπει να γίνουν και άλλοι δρόμοι σαν και αυτόν;
Β.Τζ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχει Πλάτανος απλα επρεπε να ξεραθεί αφου εφυτευθη επι Μυλωνά πηγαινε κοντά να δεις το κουφάρι του