Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

ΡΙΠΗ ΠΡΩΤΗ


Η παρακάτω επιστολή στάλθηκε στον Αγώνα της Κρήτης για το άρθρο της εφημερίδας "Μπά(χα)λο......από τον Κουκουράκης Κωνσταντίνος*
" Κατ’ αρχήν σας συγχαίρουμε για την προσπάθεια που κάνατε να στηρίξετε το Δημόσιο Συμφέρον σχετικά με το τι συμβαίνει σε μια από τις ωραιότερες περιοχές της Ευρώπης.
Μερικές πρόσθετες πληροφορίες:
Η περιοχή Γραμβούσας Μπάλου και Ελαφόνησου είναι προστατευόμενες περιοχές του δικτύου φύση 2000.
Στις περιοχές αυτές οι δραστηριότητες είναι επιτρεπόμενες και επιθυμητές. Για όλες τις περιοχές τις Ελλάδας ισχύει συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο όπως ο Ν1650/86 και ο Ν 2971/2001 (Αιγιαλός, παραλία και άλλες διατάξεις), και όπου είναι επίσης δασική έκταση ή δασικά είδη έστω και μεμονωμένα ο Ν 998/1979 και ο Αρχαιολογικός νόμος 3208/2003 για όλες τις κηρυγμένες περιοχές ως Αρχαιολογικοί χώροι-ιστορικοί τόποι.
Και για τις δύο περιοχές υπάρχει Διαχειριστικό Σχέδιο το οποίο προκύπτει από τις διατάξεις του Ν 1650/86
Όλα τα παραπάνω παραβιάζονται σε όλα τα επίπεδα και με όλους τους τρόπους από τους υπεύθυνους που τους έχει παραχωρηθεί η διαχείριση.
Διερωτώμαι όταν οι φορείς παρανομούν ασύστολα κάτω από διάφορες δικαιολογίες τι είδους παράδειγμα θα πάρουν οι ιδιώτες και οι πολίτες;
Που οδηγείται η τοπική κοινωνία;
Μα φυσικά σε αυτό που συνέβη στην Ελλάδα δηλαδή την ηθική, πνευματική και οικονομική χρεοκοπία, όπου όλες οι αξίες είναι προς διαπραγμάτευση, αρκεί να βγαίνει χρήμα για κάποιους.
Όλοι έχουν υποχρέωση να βοηθήσουν να σταματήσει  αυτό το χάλι.

Πρώην Δήμαρχος Ιναχωρίου
Δημοτικός Σύμβουλος Κισσάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: