Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΚΑ ΜΑΣ;


Του Γιώργου Λαμπράκη
Αισχροκέρδεια στα όρια της ... ανατριχίλας με φόντο τη Σπιναλόγκα και την επιθυμία των τουριστών, Ελλήνων και ξένων να επισκεφθούν το θρυλικό νησάκι που κάποτε ήταν τόπος μαρτυρίου για τους χανσενικούς και σήμερα αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο, καταγγέλλουν πολίτες που βρέθηκαν πρόσφατα στην περιοχή!
Την ώρα που ο τουρισμός φαντάζει ως η μοναδική σανίδα σωτηρίας για την Κρήτη στον καιρό της κρίσης και του οικονομικού μαρασμού, κάποιοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την τεράστια επιτυχία της κινηματογραφικής σειράς που ακολούθησε το μπεστ σέλερ της Βικτόρια Χίσλοπ και να ... θησαυρίσουν σε βάρος των επισκεπτών.
Πώς αλλιώς μπορούν να χαρακτηριστούν οι τιμές που ζητούν κάποιοι βαρκάρηδες για να περάσουν τους τουρίστες από την περιοχή της Πλάκας στο νησί της Σπιναλόγκας, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες, για μια βαρκάδα που δεν διαρκεί περισσότερα από 5 λεπτά, οι επισκέπτες πρέπει να πληρώσουν μέχρι και 8 ευρώ το άτομο! Και όλα αυτά μετά την τεράστια ανάπτυξη που γνώρισε η περιοχή τα τελευταία χρόνια, όπου οι τιμές για τις ... βαρκάδες αλλά και για ένα πέρασμα από τις ταβέρνες και τα μεζεδοπωλεία της περιοχής τράβηξαν για τα καλά την ανηφόρα.
Όπως είναι φυσικό, οι εξωφρενικές αυτές τιμές (άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την περιοχή λένε ότι πριν την ... άνθηση το αντίτιμο για να περάσει κανείς απέναντι στο νησί ήταν στο μισό) προκαλούν έντονες αντιδράσεις μεταξύ πολλών τουριστών, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις όπου πολλοί ματαιώνουν την εκδρομή στη Σπιναλόγκα, καθώς θεωρούν κοροϊδία να πληρώσουν σε αυτές τις τιμές.
Μάλιστα, ένας Έλληνας τουρίστας φανερά εκνευρισμένος από το αντίτιμο που του ζήτησαν για να περάσει απέναντι με ένα μικρό καϊκι, έκανε τον πρόχειρο υπολογισμό και βρήκε ότι με την τιμή αυτή και τα μίλια που χωρίζουν την Κρήτη από τον Πειραιά, απαιτούνται ... 70.000 ευρώ για ένα εισιτήριο!
Απίστευτο και όμως αληθινό σε μια χώρα που βουλιάζει κι όμως κάποιοι δεν λένε να βάλουν μυαλό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: