Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΜΠΑΛΟΣ-ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ

Η αλήθεια είναι ότι ο Μπάλος δεν μπορεί να καθαρίσει καλύτερα και οι προσπάθειες που γίνονται τώρα, είναι αξιέπαινες .... Το ότι υπήρχαν πολλά θαμμένα σκουπίδια μέσα στην λιμνοθάλασσα το ξέραμε όλοι, ακόμα και ο κ. Αγγελάκης, -υπάρχει εξάλλου και σχετική καταγγελία γι' αυτό πριν από 2-3 χρόνια. 
Δυστυχώς ο Μπάλος πονά αλλού και επειδή το διαπίστωσα, σας λέω ότι δεν είναι δυνατόν σε μια περιοχή που δεν υπάρχουν οι υποδομές* ακόμα- να στοιβάζονται 4.000 άτομα ... και μετά να λέμε για παράδεισο και ανάπτυξη. Το πρόβλημα το ξέρουμε, το έχουν και το έχουμε επισημάνει, έτσι αντί να προσπαθήσουν να το λύσουν, το διογκώνουν αφού δεν εφαρμόζουν τους κανόνες και τις σχετικές οδηγίες.

*Υπάρχει κανείς να μας πει πως θα γυρίζουν τα σκουπίδια στο Καστέλλι; Γιατί από θεωρίες όλοι καλοί... και μην ξεχνάτε, δεν είναι Ελαφονήσι ο Μπάλος και η Γραμβούσα, που τα φορτώνουμε σ' ένα φορτηγό και φεύγουμε!!!
Το πρόβλημα είναι οι υπεράριθμοι.... και ότι κινήσεις έγιναν ως και σήμερα ήταν βιαστικές και επιπόλαιες, με σκοπό το γρήγορο κέρδος, ...από τις υποδομές, ως και τις ξαπλώστρες...δυστυχώς με τα μπαλώματα που κάνουμε, θα πρέπει να μάθουμε να δεχόμαστε και σκληρή κριτική, που όμως ας γίνει εργαλείο να διορθώσει την παλιοκατάσταση.  
Το παράλογο βέβαια είναι ότι ο δήμος μας δεν δέχεται κριτική .... και όσα κάνει νομίζει ότι είναι σωστά .... όμως δεν είναι έτσι ...απλά πρέπει να ακούει και το σπουδαιότερο να μάθει να καταπίνει τις κριτικές από όπου κι αν προέρχονται!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: