Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ


Τι είναι το πρώτο σε προτίμηση γλυκό στον Κισαμίτικο Αύγουστο...μα φυσικά οι λουκουμάδες..... Χρυσές δουλειές....
Υλικά: 
 Αλεύρι- μαγιά- αλάτι- μέλι- Κανέλα- Σουσάμι
Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι, σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνετε μέσα τη μαγιά, αφού τη διαλύσετε πρώτα σε λίγο χλιαρό νερό, και ανακατεύετε ελαφρά. Ρίχνετε λίγο ακόμη χλιαρό νερό, ώστε να γίνει ένας μέτριος χυλός (ούτε πολύ αραιός ούτε πολύ πηχτός).
Χτυπάτε πολύ καλά το μείγμα με το σύρμα των αβγών, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Βάζετε το χυλό σε ζεστό μέρος και τον αφήνετε να φουσκώσει. Όταν η ζύμη κάνει φουσκάλες, σημαίνει ότι είναι έτοιμη.
Βάζετε σε τηγάνι ή σε μια βαθιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Με βρεγμένο κουτάλι παίρνετε κουταλιά κουταλιά το μείγμα και το ρίχνετε στο καυτό λάδι. Όταν φουσκώνουν οι λουκουμάδες και ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές, τους βάζετε σε απορροφητικό χαρτί, ώστε να στραγγίσουν.
Ετοιμάζετε το σιρόπι ζεσταίνοντας και ανακατεύοντας το μέλι με το νερό. Σερβίρετε τους λουκουμάδες ζεστούς, πασπαλισμένους με σουσάμι, κανέλα και περιχυμένους με σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: