Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ


Οι οφειλές απέναντι στα ΚΤΕΛ Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης είναι πολύ μεγάλες. Άρα η δική μας πίεση προς το Υπουργείο είναι να δοθούν στα ΚΤΕΛ του νησιού μεγαλύτερες προκαταβολές των οφειλών, αφού αποδεδειγμένα η Κρήτη ήταν ριγμένη στις προηγούμενες κατανομές των οφειλών» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, μετά τη σημερινή συνάντηση με τις διοικήσεις των ΚΤΕΛ Χανίων και Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.
Να σημειωθεί ότι τόσο ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου, Μανόλης Χαχλιούτης, όσο και ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Χανίων- Ρεθύμνου, Γιάννης Καψανάκης, τόνισαν την επιθυμία τους να συνεχίσουν το μεταφορικό έργο των μαθητών, καθώς πρόκειται για τη δουλειά τους, αλλά υπογράμμισαν ότι υπό τις παρούσες συνθήκες αυτό δεν είναι δυνατόν.
«Έχουμε καλύψει το πλαφόν της χρηματοδότησης των Τραπεζών που συνεργαζόμαστε και καταθέτουμε τις σχετικές συμβάσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πάρουμε ούτε πετρέλαιο. Εάν οι προκαταβολές των οφειλών που θα λάβουμε δεν θα είναι γενναίες, εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούμε να συνεχίσουμε» δήλωσαν χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των δύο ΚΤΕΛ, η πολιτεία οφείλει στο ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης 5,8 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταφορά των μαθητών και 1,5 εκατομμύρια ευρώ για το πρόγραμμα «ΣΥΝ- ΚΟΙΝΩΝΙΑ» ενώ η οφειλή στο ΚΤΕΛ Δυτικής Κρήτης ανέρχεται στα 8,3 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: