Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΔΡΟΜΩΝ


Διαβάζω στην πριονοκορδέλα
Πριν από λίγες ημέρες υλοποιήθηκε η απόφαση μετονομασίας δρόμων της πόλης των Χανίων σε τούρκικα ονόματα!Έτσι η 2η πάροδος Γεωργιάδη στην Νέα Χώρα Χανίων, πλέον θα λέγεται «Βέροβιτς Πασά» η 4η πάροδος θα λέγεται «Ρεούφ Πασά» και η 1η πάροδος θα λέγεται «Φωτιάδη Πασά»!
Όλοι τους φιλέλληνες όπως μας υπενθυμίζουν οι ταμπέλες σε παρένθεση κάτω από τα ονόματα!
Ως φαίνεται η Ελληνική και η Κρητική Ιστορία... στέρεψε από Ήρωες ώστε να ονομάσουμε δρόμους και πλατείες!
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν και μαζεύουν υπογραφές για το θέμα.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι , να ξεχάσουμε ποιός έφτιαξε το Δημοτικό Κήπο των Χανίων και να σταματήσουμε να χορεύουμε Καραγκιουλέ στη Κίσσαμο , όπως προστάζει ο νεοναζισμός ...

Χρυσή Αυγή είπε...

Το θέμα δεν το ανέδειξε η πρινοκορδέλα αλλά η τοπική εφημερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ. Όσο για το παραπάνω σχόλιο, να ξεχάσουμε την σφαγή στην Χίο και σε όλη την Ελλάδα να μάθουμε για το... "μποτιλιάρισμα" στην Σμύρνη όπως προστάζει ο αναρχοκομμουνισμός. Όσο για τον δημοτικό κήπο, τουρκία ήταν για τους πασάδες η Ελλάδα τότε έφτιαχναν και κήπους! Δεν τον έφτιαξαν επειδή ήξεραν ότι το 2012 εσύ θα πήγαινες να πεις καφεδάκι και να δεις τα κρι κρι... Έλεος τι ακούμε.

Ανώνυμος είπε...

@11:05 π.μ
προφανώς θα βλέπεις και πολλά τουρκικά σίριαλ εσύ, για να μην χάσεις την Κουλτούρα σου..

Ανώνυμος είπε...

Να αφαιρέσουμε το τσεμπέρι από τις γριές , το μπεγίρι ,τη ρακή , το ντολμά ,το μουσακά , το παστουρμά , το μπούτι , το κασμά , το μπαλντά , το μπακάλη , τον αραμπατζή , το καφετζή , το μερακλή , το μπατζανάκη , το μπαταξή , το μπουνταλά , το μανάβη , το ντελικανή , όλα θυσιάζονται στο βωμό του νεοναζισμού !

Ανώνυμος είπε...

Αυτά δεν ήταν από ανέκαθεν κληρονομιά σου 1:35 μ.μ., αν νοσταλγείς την περίοδο της Τουρκοκρατίας τράβα στην Άγκυρα με το μπεγίρι σου φορώντας ένα τσεμπέρι να κάνεις το μερακλή,
και τον καραμπουζουκλή.

και να χορέψεις και κανένα "ανατολιτικο" στον
Πασά σου.

από την άλλη αν σου αρέσει ο Ναζισμός τράβα στη Γερμανία.

Το να λες Νάζι κάποιον Έλληνα τελείως άκυρο (αλλά δεν περιμένω να το κατανοήσεις).












Ανώνυμος είπε...

Όταν δεν περνάει η προπαγάνδα του νεοναζισμού στη Κρήτη τα βρίσκετε δύσκολα όπως και οι Γερμανοί φίλοι σας που βρίσκονται τώρα στο νεκροταφείο του Μάλεμε !

Χρυσή Αυγή είπε...

Ρε έχουμε τούρκους αναγνώστες του σαδεντρέπεσαι στο Καστέλλι και δεν το ξέραμε; Βλέπετε όμως η υποκρισία; Τον ενοχλεί η Γερμανική κατάκτηση 4 χρόνων αλλά όχι η τουρκική 400 χρόνων! Αυτοί είναι οι αριστεροί που μας δουλεύουν ότι κόπτονται για την Γερμανική κατοχή λόγω... πατριωτισμού και δεν λένε ότι το έκαναν και το κάνουν καθαρά γιατί οι ναζί ήταν εχθροί της μαμάς Μόσχας! Ποια πατρίδα μωρέ...Καθαρά για ιδεολογικούς λόγους σκούζατε και σκούζετε, επειδή ο εθνικοσοσιαλισμός αντιτίθεται στον κομμουνισμό, η Μόσχα και ο Στάλιν να ήταν καλά. Μια ζωή ψεύτες, υποκριτές, προδότες.

Χρυσή Αυγή είπε...

Επίσης πάρε χαμπάρι ότι η ονομασία δρόμων με τούρκικα ονόματα είναι πρόκληση για πολλούς λόγους και δεν έχει να κάνει τζαμπέρια και παστρουμάδες.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Παιδιά το πρόβλημα είναι ότι δυστυχώς δεν τιμώμαι αυτούς που πρέπει...παραδείγματα ακόμα και στην μικρή μας πόλη
Που είναι η πλατεία Λυγιδάκη.... που η οδός Μάνου Κατράκη.... ακόμα και στον νεοβοηθούντα και αδικοχαμένο Κακαουνάκη θα έπρεπε να υπήρχε οδός....Είπαμε το πρόβλημα δεν είναι τα Τουρκάκια αλλά ο τρόπος που οι αμόρφωτοι διαλέγουν να βγάλουν τους δρόμους και τους παράδρομους

Χρυσή Αυγή είπε...

Γιάννη όχι και πλατεία Κακαουνάκη... έλεος. Αν είναι να δίνουμε δρόμους και στα λαμόγια κίτρινους δημοσιογράφους της μεταπολίτευσης άστα να πάνε. Ας δώσουμε και στον Τζιμπριλ Σισέ.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Από το Χασάν Μπέη και Πούστρα πασά καλύτερο το Κακαουνάκης.... και ας μην το θέλετε μερικοί. Είπα ούτε εγώ μπορώ, ούτε εσείς να δώστε ονόματα καταξιωμένα, απλά λέω ότι η επιτροπή που θα δώσει την ονοματολογία ας απαρτίζεται από 5-6 ιστορικούς και προπαντός ανθρώπους.

Ανώνυμος είπε...

@ 2:39 μ.μ. Οι Γερμανοί Νάζι, ήταν σύμμαχοι με την "Μαμά" Μόσχα. και τον (Στάλιν) μέχρι τον Ιούνιο '41 (Σύμφωνο Μολότωφ - Ρίμπεντροπ)

Μην ξεχνάς ότι οι Αριστεροί και τα "παλουκάρια τους" (Ζαχαριάδης) τότε λέγανε ότι ο μεταξάς κάνει κατακτητικό πόλεμο(!).
μετά το Ιούνιο του 41 το "γυρίσανε" επειδή ο Χίτλερ παραβίασε την συμφωνία. και κατόπιν εντολής της "ΜΑΜΑΣ" μόσχας.

Το πιο γελοίο είναι τώρα ότι ή (διαχρονικά) Προδοτική Αριστερά έρχεται να μιλήσει για Νάζι και μάλιστα χαρακτηρίζοντας έτσι τους Έλληνες εθνικιστές (αν είναι δυνατόν)


Από την Άλλη βεβαίως λαχταράνε και την Τουρκοκρατία οι (αριστερόστροφοι) "Ντελικανήδες".
και φυσικά και κάθε λογής Πακιστανικό Σκουπίδι..



Ανώνυμος είπε...

Βλέπω έπεσαν οι μάσκες , επόμενο βήμα των Νεοναζί η απαγόρευση της δημόσιας εκτέλεσης των τραγουδιών του Καραγκιουλέ από το σύλλογο μουσικών Νομού Χανίων ο Χάρχαλης !

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Τέρμα η αντιπαράθεση είναι δίχως ουσία ο τσακωμός σας ..... γράψτε την γνώμη σας και όλα καλά.

Χρυσή Αυγή είπε...

Βλέπω έπεσαν οι μάσκες , επόμενο βήμα των Αναρχοκομμουνιστών η απαγόρευση της δημόσιας εκτέλεσης του Εθνικού Ύμνου !

Ανώνυμος είπε...

Μια επίσκεψη στη Κάνδανο στη Μαλάθυρο στο Κοντομαρί για να δείτε τα έργα των Γερμανών φίλων σας στο λαό της Κρήτης , αυτά δεν τα ξέρετε φυσικά σαν γνήσιοι οπαδοί του Χίτλερ που είστε !

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

βρε Ανώνυμε τι δουλειά έχει η Κάνδανος με την ονομασία των οδών με Τούρκικά ονόματα; Μπρε σύνελθε....

Ανώνυμος είπε...

Άλλο αμάθεια, κι άλλο ρεπορτάζ...

Παρατίθεται για την πληρότητα, χωρίς απαραιτήτως να συμφωνώ.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Και επειδή η αμάθεια βλάπτει ..στην όραση άλλο το 1930 και άλλο το 2012.... με την Χ.Α παραπόδας. Ο κ. Κακατσάκης δεν λέει και τίποτα απλά αναπαράγει το κείμενο της Ζαχαρένιας......και όταν λέμε δεν είναι σωστό δεν εννοούμε να τα κατεβάσουν αλλά μπορούσαν να πράξουν καταλλήλως....