Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΜΠΑΛΟΣ ΣΕ ΦΟΝΤΟ ΓΚΡΙΖΟ.


Το έχει η μοίρα της Κισάμου τελικά.
Το Λαφονήσι να έχει υποστεί ληστρική διαχείριση και ολόξκληρη η περιοχή της Χρυσοσκαλίτισσας να αλλάζει χέρια ....με διαδικασίες Κολομβίας..
Τα Φαλάσαρνα κάθε χρόνο κάνουν πάρτυ με ουσίες.. και φυσικά χωρίς ουσια-στικό έλεγχο της λειτουργίας των ....επιχειρηματιών της περιοχής, Natura κατά τα άλλα....
Και τέλος ο Μπάλος.Μόλις προχθές γράφαμε ότι η περιοχή είναι υπο "κατοχή". Και σε μια κατάσταση πολέμου υπάρχουν και δολιοφθορές...
Ξέρετε, εδώ έχουμε μια κατάσταση για την οποία οι ευθύνες είναι πολλές αλλά όχι διάχυτες. Οι ευθύνες είναι εντοπισμένες:
Υπάρχει κανονισμός λειτουργίας, θεσπισμένος και δημοσιευμένος σε ΦΕΚ. 
Υπάρχει φορέας που έχει αναλάβει τη λειτουργία του χώρου, που είναι ο Δήμος Κισάμου.
Υπάρχουν και Υπηρεσίες που η μία, ΔΔασών, έχει την ευθύνη του χερσαίου χώρου και η Δ Περ/ντος για ακτές κλπ.
Όλοι οι υπόλοιποι,βρίσκουν και κάνουν:
Μεταφέρουν υπεράριθμους, επιβάλλουν ληστρικά ναύλα, ρίχνουν το κόσμο στη θάλασσα, χτίζουν τσαντίρια, έχουν πωλητήρια και "πωλητήρια" και φυσικά κανένα φορολογικό παραστατικό, καμία πρόνοια λημμάτων και απορρημάτων πράξεις σφετερισμού εκτάσεων, και παρανοϊκές εικόνες διατρέχουν το τοπίο και τη λαμπρότητα του χώρου.
Ο Μπάλος δεν υπάρχει για όλους αυτούς.Η φύση δεν προνόησε τον πλουτισμό κανενός αλλά αντιθέτως απαιτεί σεβασμό και συμπεριφορά αναλογη προς την αξία του χώρου.
Ήταν αναμενόμενο ότι το μοντέλο θα καταρρεύσει. Και κατέρρευσε.
Όχι επειδή σχίσανε, ανόητοι, τις ξαπλώστρες.
Μα επειδή το έκαναν εις βάρος του φορέα που φέρει την ευθύνη της λειτουργίας του χώρου.Θέλησαν να στείλουν μηνύματα ανηπακοής και εν τέλει επιβολής της τραχείας λογικής της ιδιωτικής αρπαχτής.
Δεν είναι η πρώτη φορά. Αυτοδικία είχαμε και το 2002...
Δεν τους πέρασε τότε, ούτε και τώρα ο Μπάλος θα καταστεί τόπος λούμπεν. 
Ανήκει στο παγκόσμιο κοινό, το δικαίωμα αυτό θα προστατευτεί και ο χρόνος είναι εγγύς. Τελεία και παύλα.
Πρωτοβουλίες υπο την καθοδήγηση του κ Γ Γ Α Δ/σης Κρήτης και του κ.Εισαγγελέα θα υπάρξουν την ερχόμενη εβδομάδα.
Γ.Φ

Δεν υπάρχουν σχόλια: