Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΝΑ' ΧΑΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕ ΤΑ ΨΗΦΙΔΩΤΑ

Στην είσοδο του Μουσείου -για όσους δεν ξέρουν- υπάρχει το βιβλίο των επισκεπτών. Εκεί μπορεί να βρεις σχόλια που αφορούν τον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου .. αν και οι επισκέπτες πάνε και λίγο παραπέρα, γράφοντας και Ιστορία!!! 
Έτσι πολλές φορές είναι ευχάριστο να το ξεφυλλίζεις -σε πιάνει υπερηφάνεια - και να διαβάζεις τα κολακευτικά σχόλια των επισκεπτών. 
Υπέροχο μικρό μουσείο γράφει μια Γαλλίδα και συμπληρώνει ..τι υπέροχο ψηφιδωτό ειδικά αυτό με τις ΩΡΕΣ. Κρίμα που δεν υπάρχουν και άλλα τέτοια εκθέματα!
-Το έχω ξαναπεί αν θέλουμε να δώσουμε στην πόλη μια ώθηση, αν θέλουμε να είμαστε δακτυλοδεικτούμενοι και περήφανοι για την κληρονομιά μας..ας προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα υπαίθριο χώρο μόνο με ΨΗΦΙΔΩΤΑ...... και υπάρχουν πολλά, απλά οι ιθύνοντες της πόλης πρέπει να ενδιαφερθούν.....

2 σχόλια:

SC είπε...

να ενημερώσω ότι αν φτιάχετε έναν υπαίθριο χώρο και εκθέσετε τα ψηφιδωτά σας θα είστε σίγουρα δακτυλοδειχτούμενοι για την καταστροφή τους!! Δεν θέλω να μπώ σε μακρύ διάλογο αλλά αν θέλετε επισκεφτήτε την ιστοσελίδα της Διεθνούς Επιτροπής για την Συντήρηση Ψηφιδωτών, της οποίας και είμαι μέλος για να ενημερωθήτε σχετικά
http://www.iccm.ac.cy

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Αγαπητέ φίλε σαφώς καιείναι σωστό αυτό που λες..αλλά η περίπτωση μας είναι ιδιάζουσα..εμείς χρόνια τώρα τα αποκολλάμε για να φτιάξουν τα σπίτια τους οι αργόσχολοι και πλούσιοι ιδιοκτήτες γης των ψηφιδωτών...γιατί λοιπόν όλος αυτός ο θησαυρός να είναι καταχωνιασμένος σε αποθήκες και σκοτεινά δωμάτια; Ας τα βγάλουμε σε ένα χώρο αναπαριστώντας και την οικία που βρέθηκαν!!!!
Εξάλλου μια ιδέα είναι που δεν αποσκοπεί πλέον στην καταστροφή τους αλλά την ανάδειξη τους.