Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ...

Μπορεί  η αντιδήμαρχος κ. Πατερομιχελάκη να κάνει προσπάθειες για να φανεί η πόλη μας καθαρή, δυστυχώς  όμως η κατάσταση σε πολλούς δρόμους μέσα στην πόλη είναι τραγική ως απαράδεκτη. Κεντρικά σημεία της πόλης φαίνονται σαν ..εγκαταλελειμμένα με τα σκουπίδια να κάνουν σωρό αλλά και τα αγριόχορτα να .. θαμνοποιούνται.  Μετά την αποχώρηση και των τελευταίων συμβασιούχων οδοκαθαριστών , πριν 4-5 μήνες, φαίνεται καθαρά πόσο τεράστιο είναι το πρόβλημα. Υπάρχουν σημεία που έχουν να σκουπιστούν και να καθαριστούν από τότε!

Ο δήμος μιλά για έλλειψη προσωπικού, αλλά και δυσκολία λόγω ..ΑΣΕΠ, ενώ όσες προσπάθειες έγιναν για να δοθεί  λύση στο πρόβλημα, ήταν χωρίς αποτέλεσμα.
Μετά δε και την πλήρη αδιαφορία και από τους πολίτες,  που σταμάτησαν να καθαρίζουν και μπροστά από τα σπίτια τους, τα μαγαζιά τους ..πράγμα που δεν  τους τιμά, η  κατάσταση είναι τραγική!!!
Μήπως είναι καιρός να πάρουμε  προσωπικό ...πρώτα αυτούς που στέκονται στις πλατείες μας και πεινάνε; Άλλη λύση δεν βλέπω μετά και τα προχθεσινά που σε έκκληση της δημοτικής για εθελοντική καθαριότητα πήγαν μόλις 4 άτομα. Το Καστέλλι είναι μεγάλο και δεν είναι δυνατόν, ένα μόνο άτομο που υπάρχει σήμερα στην καθαριότητα , να προλαβαίνει !!!
Απαράδεκτα και τα σχολεία που ενώ πριν κάμποσα χρόνια συνδύαζαν μια από τις μηνιαίες εκδρομές τους για τον καθαρισμό των παραλιών μας, φέτος δηλώσαν αποχή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: