Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΥΘΗΜΝΗΣ

Κυκλοφόρησε από γνωστό τηλεοπτικό σταθμό των Χανίων, το δεύτερο μέρος από το οδοιπορικό στον δήμο Μυθήμνης. Τα χωριά που επιλέχτηκαν να πουν τα προβλήματα τους, σε αυτό το μέρος είναι το Βουλγάρω κα τα Τοπόλια. Εγκατάλειψη, απαξίωση, αγανάκτηση, ιδιαίτερα για το πριν από μερικά χρόνια κεφαλοχώρι τα Τοπόλια, σκληρά λόγια  ακούει κανείς  από τους λιγοστούς υπερήλικες κατοίκους, ιδιαίτερα σε θέματα αστυνόμευσης, υγείας αλλά και ..συγκοινωνίας.Ένα οδοιπορικό που κρύβει πολλές αλήθειες, εν αντιθέση με το πρώτο μέρος του οδοιπορικού που ήταν τα παράπονα των ... προνομοιούχων.
Πάντως τα καρφάκια προς την δημοτική αλλά και νομαρχιακή αρχή δεν λείπουν και φυσικά άξιο απορίας, η περίοδος που διαλέχτηκε για να προβληθούν τα δυο μέρη του οδοιπορικού  !

Δεν υπάρχουν σχόλια: