Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ .....

Μια μερίδα ανθρώπων, φταίει, λένε μερικοί καρεκλοκένταυροι που δεν έγινε η Κίσαμος ένας τεράστιος -βιώσιμος- δήμος. Μάλιστα αυτοί οι αχυράνθρωποι προσπαθούν να καταλογίσουν ευθύνες σε αυτούς που είχαν αντίθετη άποψη για την μεγάλη συνένωση. Δημοκρατία έχουμε και βάσει αυτής ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει και να υποστηρίζει ότι θέλει, αλλά προσωπικά εγώ δεν θα δεχτώ από κανένα τέτοιου είδους κριτική όταν εδώ και 8 χρόνια φώναζα για οικιοθελή συνένωση των 3 δήμων. Αν λοιπόν αυτοί οι ξερόλες που χρόνια κάθονται στα δημοτικά έδρανα και φιλοσοφούν, αντί να βάζουν να δουλεύει το μυαλουδάκι τους, έκαναν την συνένωση τότε …. τι θα έκανε το ΙΤΑ σήμερα;
Σίγουρα θα μας έδινε και τους άλλους δήμους που τόσο πολύ θέλαμε (νε).
Η ουσία είναι όμως ότι κατά βάθος κανείς από τους έως και σήμερα νυν δημάρχους και δηλωμένους υποψήφιους για τον νέο καλλικρατικό δήμο, ήθελε την συνένωση γίγας για τους γνωστούς ψηφοθηρικούς λόγους και απλά σήμερα γαυγίζουν περισσότερο για το θεαθήναι.
Ο κ. Μπομπολάκης δήμαρχος Βουκολιών, ήταν αυτός που δεν ήθελε την συνένωση για άγνωστους λόγους τότε και οι προφάσεις που ειπώθηκαν από μέλη του συμβουλίου του στην τότε συνάντηση των γύρω δήμων μπορεί να προκάλεσαν ..γέλια.........
Αλλά σήμερα φαίνεται καθαρά ότι ο άνθρωπος βάδιζε με πρόγραμμα και βέβαια τον κατανοώ, γιατί όπως φαίνεται βάζει τσαμπουκαλίστικα τον δήμο του στον νέο και πιο αναπτυσσόμενο δήμο του Νομού προσδοκώντας σαφώς ..ανάπτυξη.
Φυσικά τώρα οι δήμαρχοι, αν και δεν πιστεύω να είναι όλοι με την ιδέα αυτή, προσπαθούν να αλλάξουν την απόφαση του υπουργού και να κερδίσουν όσα μπορούν από τις τυχών αναδιαρθρώσεις που ίσως προκύψουν.
Άλλος θέλει μαζί μας το Κολυμπάρι, άλλος θέλει να πάρουμε τα εδάφη όπως πάνε τα νερά…..καλοκαιριάτικο, άλλος θέλει να φτάσουμε ως και τα Χανιά, άλλος αναπολεί τις κοινότητες και κάμποσοι το πήραν απόφαση και θα ασχοληθούν με το μποστάνι με τις αγγουροντομάτες τους. Καλά κάνουν αλλά όλοι άργησαν.
Για να καταλάβετε τι όρεξη έχουν, κάντε μια προσπάθεια να τους πείτε να κλείσουμε κανένα δρόμο, να βάλουμε καμιά φωτιά να ψήσουμε λίγες μπατζέτες και να τραγουδήσουμε κανένα επαναστατικό τραγούδι, μπας και ..φοβηθεί το άμυαλο κράτος. Αλλά που τέτοια τύχη, εύκολα θα διαπιστώσετε ότι τα παλληκάρια είναι πολύ κουρασμένα!!!
Γι’ αυτό σας λέω ……..πάει γεράσαμε και μας κάνουν ότι θέλουνε και οι μεν αλλά και δε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: