Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΦΙΛΟΣΟΦΩΝΤΑΣ ΤΗΝ «ΥΠΟΜΟΝΗ»

Είναι προφανές ότι ο κάθε άνθρωπος σκέφτεται με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, κάτι που αναμφισβήτητα σχετίζεται τόσο με κληρονομικούς όσο και με κοινωνικούς παράγοντες. Επίσης, είναι προφανές ότι ο κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται την κάθε κατάσταση ή κάνει την κάθε ενέργεια με το δικό του τρόπο. Τις περισσότερες φορές που οι άνθρωποι δε καταλαβαίνουν, είναι γιατί δεν υπάρχει καλή επικοινωνία μεταξύ τους. Είτε λοιπόν χρησιμοποιήσουμε τη γλώσσα ως μέσο επικοινωνίας, είτε κάποιον άλλο τρόπο, ο καθένας μας "ερμηνεύει" τα πράγματα με το δικό του διαφορετικό τρόπο. Αυτό είναι μια γενικά παραδεκτή άποψη.
Στην δική μας περίπτωση, τοπικά δηλαδή, κυριαρχεί μια άλλη νοοτροπία.
Κατ’ αρχάς η επικοινωνία μας, γίνεται σπάνια και πάντα με μια κλειστή κάστα ανθρώπων, κατά δεύτερον αυτός που υλοποιεί και «λύνει» τα προβλήματα μας, ο καλύτερος, ο ανώτερος, ο εκλεγμένος μας, νομίζει ότι είναι …… ο καλύτερος, και τρίτον πάντα αυτόν τον καλύτερο μας τον διορίζουν την τελευταία στιγμή !!
Επειδή λοιπόν ότι και κάνουμε πάντα οι ίδιοι θα είμαστε, τα ίδια πρόσωπα θα
ανακατώνονται στα πόδια μας, αλλά και τα ίδια πρόσωπα θα μας «σπρώχνουν» τους καλυτερότερους, μιας και ….έχουν τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο να μας τουμπάρουν….. ας επαναστατήσουμε.
Αν πάλι δεν θέλουμε επανάσταση …τότε ας βγάλουμε το σκασμό και να τους υπομείνουμε … όπως χρόνια τώρα κάνουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: