Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ


Σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με την ιδιωτική αποθεματοποίηση του λαδιού στα Χανιά και έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό και ανησυχία, καθώς το έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που έφτασε χθες (22/6/2009) στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων απαιτεί εντός μίας και μόνης εργάσιμης ημέρας να κατατεθούν οι αιτήσεις. Έτσι δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για το αν το μέτρο θεσπίστηκε και αναγγέλθηκε για λόγους επικοινωνίας και μόνο, αφού είναι αδύνατον να ανταποκριθούν οι αγρότες στην οκτάωρη ουσιαστικά προθεσμία που το Υπουργείο επέβαλε.

Για το λόγω αυτό ο βουλευτής της Ν.Δ κ. Νικηφοράκης κατέθεσε επερώτηση στο Α΄ θερινό τμήμα της βουλής και ερωτά τον αρμόδιο υπουργό.
"Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο προκειμένου να δοθεί επαρκής χρόνος στους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν αιτήσεις για την ιδιωτική αποθεματοποίηση ή αν επιφυλάσσει με το μέτρο αυτό άλλον ένα εμπαιγμό για τους ελαιοπαραγωγούς των Χανίων."

Δεν υπάρχουν σχόλια: