Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Η ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ & ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Η Ελλάδα αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο και είναι αξιοζήλευτη από όλες τις άλλες χώρες που παραμένουν σε χρόνια στασιμότητα. Εμείς, οι περήφανοι Έλληνες, έχουμε καταφέρει να πετύχουμε περάσματα από όλες τις ιστορικές πολιτικές περιόδους, ξεκινώντας από τη "χρυσή" εποχή, κάνοντας μια στάση στα "πέτρινα" χρόνια και φτάνοντας λαχανιασμένοι και καταϊδρωμένοι... στην εποχή της βαρβαρότητας και των πράσινων παπαγάλων!!
Αυτό το οποίο συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά ιδιαίτερα τώρα τελευταία στην γειτονιά μας, είναι πρωτόγνωρο, να «αλληλοσπαράζονται» δηλαδή τα κόμματα και οι βολευτές εκατέρωθεν, για την πατρότητα των δημοσίων έργων. Έργων που κατασκευάζονται με δικά μας χρήματα και φυσικά για μας!
Μάλλον κάποιοι δεν έχουν καταλάβει πόσο κουραστικό είναι να τους βλέπουμε καθημερινά να μαλώνουν …… σε ξένο αχυρώνα.
Λύση δεν βλέπω, εκτός αν τους ακολουθήσουμε στο προεκλογικό τους παιχνιδάκι και βάψουμε μπλε και πράσινα τα έργα των, έτσι για να τα ξεχωρίζουμε και να μην μπλέκουμε και μείς στο χωρίς ουσία παιχνίδι τους....."Αυτό το έκανα εγώ", "αυτό εσύ", "εκείνο εγώ", "το άλλο εσύ"!!!
Βέβαια κάποιος πολύ εύκολα θα μπορούσε να ρωτήσει αν μαζί κάνατε τίποτα; Γιατί αν δεν κάνατε τότε για τι κράτος μιλάτε και ξαναμιλάτε και μας πρίζετε τον εγκέφαλο; Που είναι η «συνέχεια», του κράτους που υπηρετάτε και κάθε τόσο μας αραδιάζετε; Ευτυχώς που δεν ζούμε στη δεκαετία του 60’ που η χώρα ήταν καθημαγμένη και κάτι τέτοια έπιαναν πολύ εύκολα. Ευτυχώς!!!!
Όμως μα τον θεό της πολιτικής, γιατί τόση εγωιστική περηφάνια, τόσο σπρώξιμο και τόση λασπομαχία για ένα κόψιμο κορδέλας; Έχουμε και περιέργεια να μάθουμε;

Υ.Σ Αναρωτηθήκατε αλήθεια, αν εμείς οι χωριάτες που βλέπουμε με το σταγονόμετρο τα δημόσια και κρατικά έργα, δικαιούμαστε μερίδιο απο αυτήν την χαρά;
-Τι δεν αναρωτηθήκατε; Καλά κάνατε γιατί δεν θα το ζητούσαμε ποτέ, η αξιοπρέπεια αλλά και η περηφάνια μας δεν θα μας το επίτρεπε, σε αντίθεση με τους έχοντες και κατέχοντες την πολιτική εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: