Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

ΠΙΛΑΦΙ vs ΜΑΡΑΚΟΝΑΔΑ


Έχασα πάσα ιδέα με τους "παραδοσιακούς" Ηρακλειώτες. Πήγα σε γάμο στο Κάστρο και εκτός από την Μουσική που ήταν υπέροχη, όλα τα άλλα ήταν δράμα, τα φαγητά είναι για τα"μπάζα", το δε σέρβις θυμιζε καντίνα, κρίμα γιατί αν τα φαγητά στα Χανιά ήταν τέτοια, όπως και το σέρβις, το μαγαζί θα έκλεινε σε μια βδομάδα!
Άσε που πάνε να μας μιμηθούν και παραίτησαν τα παραδοσιακά μακαρόνια (ήταν και είναι όπου τα φτιάχνουν υπέροχα) και φτιάχνουν πλέον γαμοπίλαφο, αλλά καμιά σχέση !
Βέβαια τα κοπέλια χορεύουν τα Μαλεβιζιώτικα φανταστικά, πετούνε !!!

1 σχόλιο:

HATZIKOS είπε...

ΨΟΥΝΙΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΤΑΔΑ ΟΥΛΛΑ.
ΜΑΚΑΡΟΥΝΙΑ ΣΤΣΙ ΓΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΔΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝΕ ΕΝΑ ΧΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΠΙΛΑΦΙ.ΧΑΧΑ
ΑΝΤΙΚΡΙΣΤΟ ΑΡΝΙ ΛΕΕΙ ΠΟΥΝΕ ΣΑΝ ΤΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΟΝΤΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΧΥΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΝΕ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ ΣΟΥΡΧΕΤΕ Ν ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΙΒΑΝΙΑ ΤΩΝΕ.
ΣyΧΑΘΙΚΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΘΩΡΟΥΝΑ ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΟΥΝΕ.
ΤΖΙΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΚΑΙ ΣΤΙΒΑΝΙΑ ΜΕ ΚΑΤΙ ΖΑΡΕΣ ΣΑΝ ΣΟΥΣΤΑ.
ΕΧΑΣΑ ΠΑΣΑ ΙΔΕΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΣΤΡΙΝΟ ΧΟΡΟ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΩ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΑΣΤΟΙ.
ΧΑΖΕΥΕΙΣ ΝΑ ΘΩΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝΕ ΧΟΡΕΝΕ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΛΙΤΣΟΥΝΙΑ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΕΝΕ.