Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

Την ώρα που εφημερίδες και μπλόκ κινούνται να υπερασπίσουν τα Κρι-κρί μας, την ώρα που η μια σύσκεψη διαδέχεται την άλλη, υπάρχει σελίδα που διαφημίζει το κυνήγι του αιγάγρου στα Χανιά αλλά και άλλων θηραμάτων. Μπορεί νόμιμα ; Φυσικά οχι και οι φωτογραφίες της ιστοσελίδας μόνο χαρά δεν μας προκαλούν βλέποντας τα σκοτωμένα ζώα και το εγωιστικό θράσος των κυνηγών.

Wir bieten Ihnen: Steinbockjagd (capra aegagrus cretica), Jagd auf den wilden Keiler mitHunden. Wir bieten auch Vogeljagd an (Schnepfen, Rebhühner u. a.) Wir organisieren Ihren Jagdurlaub in Griechenland von der Ankunft bis zur Ausfuhr IhrerJagdtrophäen. Wir beantragen für Sie die Jagderlaubnis und organisieren den Transport.
Προσφέρουμε: Κυνήγι αιγάγρου (Capra aegagrus cretica), και κυνήγι αγριόχοιρου με σκύλους. Προσφέρουμε επίσης κυνήγι πουλιών (snipes, partridges, κ.λπ.). Μπορούμε να κανονίσουμε το κυνήγι σας κάνοντας συγχρόνως διακοπές στην Ελλάδα, εξασφαλίζουμε την εξαγωγή των κυνηγετικών τροπαίων. Θα σας ζητήσω την άδεια κυνηγίου και θα οργανώσω τη μεταφορά σας.

Η κ. Καργιολάκη, με αφορμή την ιστοσελίδα που διαφημίζει το σαφάρι του Κρι-Κρι στο Νομό Χανίων και μάλιστα με τους κυνηγούς, που τα σκότωσαν, τόνισε ότι «από έλεγχο που έχω κάνει στ' αρχεία της υπηρεσίας, σε σχέση με το αγρίμι, από το 1983 μέχρι και πέρυσι, έχουν υποβληθεί 14 μηνύσεις, οι οποίες αφορούν το παράνομο κυνήγι αγριμιού. Οι πιο πολλές απ' αυτές έχουν δικαστεί. Πέρυσι κατατέθηκαν τρεις μηνύσεις με θέμα τη λαθροθηρία του Κρι-Κρι απ' την υπηρεσία μας. Κάποιες απ' αυτές έχουν δικαστεί με αρκετά σοβαρές ποινές, που φθάνουν μέχρι και τη φυλάκιση ενός χρόνου του δράστη».

Την σελίδα δεν μας είπατε κ. Καργιολάκη, την σελίδα για να την μάθουνε όλοι !!!

3 σχόλια:

ΝΑΠ.Σ. είπε...

Γιάννη, ασχέτως με το αν διαφωνών τελείως με το κυνήγι, η αλήθεια είναι πως η όλη ιστορία με την ιστοσελίδα και το παράνομο κυνήγι του Κρητικού αίγαγρου ήταν μια πατάτα. Όλα είναι νομιμότατα και δεν συμβαίνουν στα Χανιά. Προς τιμή του ο συνάδελφος που μετέφερε στην τοπική εφημερίδα το θέμα που είχε μια Αθηναική, δημοσίευσε σήμερα σχετική διόρθωση, αλλά στο μεταξύ την πάτησαν αρκετοί. Συμπέρασμα; Ποτέ μην αναδημοσιεύεις κάτι εαν πρώτα δεν το έχεις διασταυρώσει.
Ναπολέων Σαραντίδης

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Ναπολέων το ξέρω γι αυτό και δεν έβαλα την διεύθυνση της σελίδας. Το κυνήγι είναι απο το νησί Δίας του Ηρακλείου, αλλά μόνο τις φωτογραφίες να δεις απο το σαιτ δεν θέλεις και τίποτα άλλο.

ΝΑΠ.Σ. είπε...

Έτσι κι αλλιώς κατα την γνώμη μου το ανθρώπινο είδος σε αυτόν τον πλανήτη είναι το μοναδικό που έχει αναγάγει την δολοφονία των άλλων ειδών σε...σπορ.
Και να σκεφτείς πως αυτοί οι "αθλητές" θα θεωρούν τους εαυτούς τους και καλούς "Χριστιανούς".
Άραγε ποιά είναι η άποψη της Εκκλησίας για το κηνύγι στην σημερινή εποχή;