Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΙΜΟΥΝ

Τουρίστας, που έκανε βόλτα με ποδήλατο στον Πλατανιά Χανίων, άκουσε ξεψυχισμένα γαβγίσματα σκυλιών. Όταν σταμάτησε, βρέθηκε μπροστά σε ένα αποκρουστικό θέαμα. Άγνωστοι είχαν αλυσοδέσει δύο σκυλιά και τα είχαν άφησαν στη μοίρα τους, χωρίς νερό και φαγητό. Αμέσως ειδοποιήθηκε ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Η προστασία των ζώων», μέλη του οποίου παρέλαβαν τα σκελετωμένα ζώα και πλέον κάνουν αγώνα δρόμου για να τα σώσουν.

Άγνωστοι είχαν κρεμάσει από δέντρα σε ένα αγρόκτημα ένα χιλιόμετρο έξω από την πόλη 5 σκυλιά και τα θανάτωσαν με μαρτυρικό τρόπο.
Τα κρέμασαν με σχοινί από τον λαιμό από τα κλαδιά των δέντρων και τα άφησαν να στηρίζονται οριακά στα πίσω πόδια τους, ώσπου η κούραση και η απεγνωσμένη πάλη να ξεφύγουν τα λύγισε και η θηλιά έγινε θανατηφόρος βρόγχος...
Τέσσερα από τα σκυλιά ήταν κρεμασμένα από το ίδιο κλαδί, με αποτέλεσμα πάνω στην πάλη τους να χτυπιούνται μεταξύ τους. Οκτώ ολόκληρες ώρες κράτησε το μαρτύριο τους, σύμφωνα με τους κτηνιάτρους που πήγαν στο σημείο.
Τα μέλη της φιλοζωικής οργάνωσης κατήγγειλαν στις 14 Μαΐου τη βάναυση αυτή ομαδική δολοφονία ζώων στην Αστυνομία της Σητείας και υπέβαλαν μήνυση κατ’ αγνώστων, ενώ ανέβασαν στο Ίντερνετ μέσω του Agroschannel το βίντεο που τράβηξαν με τις απάνθρωπες σκηνές. Το περίεργο είναι ότι το αποτρόπαιο περιστατικό συνέβη σε μια περιοχή της χώρας που φημίζεται για τη χαμηλή της εγκληματικότητα και την υψηλή ευαισθησία των κατοίκων της...

Δεν υπάρχουν σχόλια: