Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

ΠΟΥΦ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΜΕ

Γράφει στο μπλόκ του ο κ. Σαραντίδης

«ΠΟΠ» ΕΚΑΝΕ Η ΦΟΥΣΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ «ΠΟΠ ΚΡΗΤΗ»

Ειδικός δεν είμαι, αλλά έχω την εντύπωση πως όντως ο υφυπουργός ο Μιχάλης ο Παπαδόπουλος λέει αλήθειες σε ότι αφορά στο θέμα της καθιέρωσης μιας Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης «Κρήτη» για όλα τα εμφιαλωμένα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα του νησιού.Δηλαδή μου φαίνεται λογικό το ότι οι Ευρωπαίοι αρμόδιοι που θα έκριναν το σχετικό αίτημα θα είχαν τις εξής απορίες : «Ρε Ελληνάρες. Εσείς δεν μας στείλατε εδώ και καιρό φακέλους με αιτήματα για να αναγνωρίσουμε Π.Ο.Π. για τα ελαιόλαδα διαφόρων περιοχών της Κρήτης με την αιτιολογία πως αυτά τα ελαιόλαδα είναι διαφορετικά από τα υπόλοιπα και έχουν μια σειρά από ιδιαιτερότητες που τα κάνουν ξεχωριστά; Και τώρα που εμείς αναγνωρίσαμε οκτώ τέτοια ΠΟΠ ελαιόλαδα, ερχόσαστε και με έναν άλλον φάκελο μας λέτε πως όλα τα ελαιόλαδα στο νησί είναι ίδια και πρέπει να έχουν όλα μια ονομασία ΠΟΠ;»Και βέβαια οι άνθρωποι θα αναρωτηθούν πότε τους δουλεύαμε. Τότε που ζητούσαμε να γίνουν ΠΟΠ τα ελαιόλαδα περιοχών από το Κολυμπάρι μέχρι την Σητεία, ή τώρα που ζητάμε να υπάρξει ένα ΠΟΠ για ολόκληρο το νησί.
Και βέβαια η ιδέα της καθιέρωσης ενός έξτρα παρθένου ελαιολάδου με μια Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης «Κρήτη», εμπορικά μου μοιάζει και εμένα πολύ καλή.
Όμως άργησε πολύ μα πάρα πολύ να γίνει καθώς προηγήθηκαν άλλοι.
Έτσι θεωρώ ότι κάποιοι σε τοπικό επίπεδο πρέπει να αναγνωρίσουν τα λάθη που έκαναν και δεν προώθησαν το ΠΟΠ «Κρήτη» πριν προωθήσουν άλλοι τα δικά τους ΠΟΠ και να βάλουν νερό στο κρασί τους προσπαθώντας , τουλάχιστον, να πετύχουν την καθιέρωση Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης , όπως τους προτάθηκε από το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης.
Αυτό εάν ενδιαφέρονται πράγματι για το καλό του Κρητικού ελαιολάδου. Εκτός βέβαια εάν ο καυγάς γίνεται για το πάπλωμα.


Αυτά αλήθεια τα ξέρουν οι αγρότες; Τα ξέρουν οι πολυλογάδες των καφενείων; Μπά!!!! Ούτε ο "θείος"μου δεν θα το ξέρει; Βρε τι πάθαμε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: