Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ

Εφετείο στη Μυτιλήνη!
"Στα μπαγκάζια μου σας φέρνω την απόφαση για το Εφετείο". Τα λόγια αυτά ανήκουν στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Δένδια που δεν δίστασε να δώσει «γη και ύδωρ» για το θέμα του Εφετείου-με τις ευλογίες φυσικά της κυβέρνησης- σε προεκλογική του ομιλία στη Μυτιλήνη.
Υπό το φόβο Γιαννέλλη, η κυβέρνηση σε κατάσταση πανικού, έσπευσε παραμονές των Ευρωεκλογών να διαβεβαιώσει ότι θα υλοποιήσει και τυπικά τη δημιουργία Εφετείου στη Μυτιλήνη. Μάλιστα τον υπουργό συνόδευε και ο βουλευτής της Ν.Δ. Χανίων Στέλιος Νικηφοράκης που επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε στο «καυτό» θέμα.
Η στάση αυτή του υπουργού αποτελεί άνευ προηγουμένου πρόκληση για τους πολίτες της Ανατολικής Κρήτης που ανέμεναν με βάση την κυβερνητική δέσμευση να προχωρήσει ταυτόχρονα η ίδρυση των τεσσάρων Εφετείων για τα οποία υπάρχει θετική γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.
Είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση παρεκτρέπεται από τη γνωστή έγγραφη δέσμευση της ευθέως και δημόσια. Δια στόματος του υπουργού Δικαιοσύνης επιβεβαιώνονται πλέον με τον πιο δραματικό τρόπο οι φόβοι των δικηγόρων του Ηρακλείου για τα όσα μεθοδεύει η κυβέρνηση σε βάρος της Ανατολικής Κρήτης.

Πόσο πήρε η Νουδούλα στο νομό Ηρακλείου;
22.40 % ;
Στον νομό Λασιθίου ;
26.84 % ;
Έ μην περιμένετε με αυτήν την κυβέρνηση εφετείο πατριώτες ...με την επόμενη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: