Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ

Αυτήν την εικόνα αντιμετωπίζουν καθημερινά όσοι θέλουν να περάσουν από την οδό Ομογενών Αμερικής στην Κίσαμο. Ένα ατελείωτο μποτιλιάρισμα, που σπάει τα νεύρα όλων. Τα κορναρίσματα αλλά και ο καθημερινός εκνευρισμός οδηγών και καταστηματαρχών αφήνει πολύ αδιάφορους τους υπόλογους.
Στον δρόμο αυτόν υπάρχει η είσοδος -έξοδος του κέντρου υγείας μας, φανταστείτε τώρα να θέλει να βγει ή να μπει γρήγορα κανένα ασθενοφόρο; Ντροπή!!
Αφήστε που όλη την σχολική περίοδο ανεβοκατεβαίνουν πάνω από 600 μαθητές, μιας και λίγο παραπάνω βρίσκονται, το 1ο Δημοτικό, το 2ο Νηπιαγωγείο αλλά και το 2ο Γυμνάσιο. Έλεος πια με αυτήν την αδιαφορία σας, κύριοι δημοτικοί άρχοντες.
Τι πρέπει να γίνει για να τον κάνετε μονόδρομο; Τι; Δυστύχημα;

Προτιμότερο να λύσετε τα μικρά προβλήματα μας, αυτά που τα συναντούμε καθημερινά, παρά να ζείτε το όνειρο της "μεγάλης .. μελέτης" που ποτέ δεν υλοποιείται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: