Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

ΛΕΤΕ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ

Η ΛΑΝΕ δεν αποποιείται της 8ετούς σύμβασης που έχει υπογράψει με το υπουργείο για να εκτελεί δρομολόγια προς τα Κύθηρα, αλλά το αρμόδιο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (ΥΕΝ) ενέκρινε τα δρομολόγια έως την 15η Ιουνίου, υποστήριξαν κύκλοι της εταιρείας ύστερα από το σχετικό δημοσίευμα του TheSeaNation ότι μετά τις 12 Ιουνίου τα Κύθηρα μένουν χωρίς πλοίο.
Κύκλοι της ΛΑΝΕ ανέφεραν ότι για το πρόβλημα δεν ευθύνεται η εταιρεία, η οποία υπέβαλλε δρομολόγια έως και την 31 Οκτωβρίου 2009, αλλά λόγω της γενικότερης ανακατωσούρας που επικρατεί στην ακτοπλοΐα από την αδυναμία άλλων ακτοπλοϊκών εταιρειών να εκτελέσουν τα δρομολόγιά τους, το ΥΕΝ ενέκρινε δρομολόγια μόνο έως την 15η Ιουνίου, προκειμένου να αξιοποιήσει το πλοίο της εταιρείας για να καλύψει άλλες ανάγκες του.
«Εμείς περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή να εγκριθούν τα επόμενα δρομολόγια ώστε το πλοίο μας να ξαναβάλει ρότα για τα Κύθηρα» ανέφεραν κύκλοι της ΛΑΝΕ στο TheSeaNation.
Να σημειωθεί πάντως ότι στο επίσημο site του ΥΕΝ στα δρομολόγια από Πειραιά προς Κύθηρα και Αντικύθηρα υπάρχουν δρομολόγια μόνο έως και την 12η Ιουνίου 2009.
Με επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Παπαληγούρα, παρενέβη ο Νομάρχης Πειραιά κ. Μίχας ζητώντας την διασφάλιση της αξιόπιστης ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων και των Αντικυθήρων με τον Πειραιά.
Στην επιστολή του ο κ. Μίχας τονίζει ότι το κράτος λειτουργεί με προχειρότητα και ζημιώνει τον τουρισμό, ο οποίος μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην εθνική οικονομία, σε μια περίοδο που το έχει ιδιαίτερη ανάγκη.
«Είναι δυνατόν την ίδια στιγμή που στη Νομαρχία Πειραιά καταβάλλουμε μια τεράστια προσπάθεια για την προβολή των τουριστικών μας προορισμών, την ίδια στιγμή που καλούμε όλο και περισσότερους ξένους και Έλληνες επισκέπτες να έρθουν στα νησιά μας, τα δρομολόγια της θερινής περιόδου για τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα αρχές Ιουνίου να μην έχουν καθοριστεί ακόμα;» αναφέρει ο κ. Μίχας, προσθέτοντας ότι τα υπάρχοντα δρομολόγια που καλύπτουν τη σύνδεση των Κυθήρων με τον Πειραιά γίνονται μόνο μεταμεσονύκτιες ώρες, γεγονός που ταλαιπωρεί τους κατοίκους και λειτουργεί αποτρεπτικά στην προσέλκυση νέων επισκεπτών στο νησί, πράγμα για το οποίο έχει ενημερωθεί το Υπουργείο από την σχετική Επιτροπή που έχει συσταθεί από φορείς και κατοίκους του νησιού.
Καταλήγοντας στην επιστολή του και απευθυνόμενος στον υπουργό ο Νομάρχης Πειραιά τονίζει ότι «Επειδή δεν είναι πρώτη φορά και πολύ φοβόμαστε ότι δεν θα είναι και η τελευταία που η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων και των Αντικυθήρων παρουσιάζει προβλήματα που επιδρούν αρνητικά στην ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.Και επειδή η διασφάλιση της απρόσκοπτης, αξιόπιστης και ασφαλούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών αποτελεί προϋπόθεση για την ευημερία και πρόοδο του νησιωτικού μας χώρου, πράγμα που το Κράτος οφείλει να εγγυάται με κάθε μέσο με κάθε πρόσφορο τρόπο. Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας ώστε να διασφαλίσετε αυτά τα ελάχιστα ζητούμενα για τους συμπολίτες μας στα Κύθηρα και στα Αντικύθηρα και να μεριμνήσετε ώστε να μην εμφανιστούν στο μέλλον ανάλογα προβλήματα που μαρτυρούν έλλειψη σωστού σχεδιασμού και προγραμματισμού και ζημιώνουν τις νησιωτικές μας κοινωνίες».

Στην φωτογραφία βλέπουμε το Κορνάρος που πάει μετά από κάθε ταξίδι στην άγονη γραμμή να "ξεκουραστεί"...... στο Ρέθυμνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: