Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Την είδηση την μάθαμε χθες απο τον πρόεδρο της τοπική κοινότητας Κισάμου κ. Κουνδουράκη που ανακοίνωσε επίσημα οτι ο δήμος Κισάμου προχωρά στην κατασκευή δημόσιων προκάτ τουαλετών στην μεγάλη πλατεία. (προς τις παιδικές χαρές) 
Έκπληξη ομολογουμένως μιας και εκεί ήταν και παλαιότερα, σε άθλια κατάσταση τις γκρεμίσαμε για να μην βλέπουν οι ξένοι και φιλοξενούμενοι τα χάλια μας. Δεν ξέρω τι θα αλλάξει αλλά ευελπιστώ να έχουν κάποιον 24 ώρες το 24ωρο για να τις καθαρίζει... Βέβαια δεν ειναι δουλειά των δημόσιων τουαλετών κάπου εκτός του κέντρου ... και προκαλεί εντύπωση γιατί δεν γίνονται κάπου στο κέντρο, αφού υπάρχει πλέον βιολογικός και δεν θα χρειαζόμαστε άδεια απο την κακή αρχαιολογία για σκαψίματα... κανείς δεν ξέρει. .εκτός κι αν η πλατεία εκεί κάτω ευνοεί λόγω κατηφόρας τους έχοντας την ανάγκη τους να τρέχουν γρηγορότερα... ειναι και μια σκέψη κι αυτή, αφού ο ανήφορος δεν ευνοεί το "κράτημα".
Το δεύτερο σημείο που μου προκαλεί έκπληξη ειναι οτι πλέον μάθαμε και συνηθίσαμε τα προκάτ... σχολεία, αθλητικά κτήρια, τώρα και τουαλέτες...  το είχα προβλέψει μάλιστα πριν απο κάμποσο καιρό οτι θα ειμαστε η πρώτη προκατούπολη της Κρήτης αφού ειμαστε ανίκανοι να φτιάξουμε κάτι γερό και μόνιμο.. εκτός κι αν τα προκάτ ειναι κάτι το μόνιμο.... Να υπενθυμίσω οτι προκάτ κτήρια θα ειναι και τα νέα κτήρια του υδατοδρομίου (προσωρινά λένε και αυτά αν έλθουν τα υδροπλάνα) στο λιμάνι Καβονησίου. 
Στο Νέο εμπορικό σύλλογο Κισάμου είχε κατατεθεί πρόταση απο τα μέλη του, η οποία ψηφίστηκε και απο το Δ.Σ του συμβουλίου, να βρουν ένα μαγαζί στο κέντρο της Σκαλίδη (το είχαν βρει με το κ. Αννουσάκη στην προεδρία) και να το έκαναν δημοτικές τουαλέτες ..εκεί που χρειάζεται, όχι στο λιμάνι ή στα λιβάδια που μπορείς να κάνεις και την ανάγκη σου δίχως να έχεις τύψεις... αλλά θα μου πεις.. σαμπως έχει και τώρα αν κατουρήσεις σε καμιά γωνία;
Αναρωτιέμαι φυσικά γιατί να πάρουμε προκάτ τουαλέτες και δεν νοικιάζουμε για τους καλοκαιρινούς μήνες που ειμαστε και περισσότεροι, χημικές τουαλέτες; Τι διαφορά έχουν οι προκάτ απο τις χημικές;
Ήλπιζα οτι η δημοτική αρχή ερχόμενη στην εξουσία για δεύτερη φορά θα είχε έτοιμες λύσεις για τα μακροχρόνια προβλήματα μας- που ειναι πολλά- μιας και είχε αποκτήσει εμπειρία στο θέμα... βλέπω όμως οτι όλα ειναι στο πόδι και πρόχειρα... δίχως να υπάρχει πρόγραμμα. Μάλιστα όπως όλοι διαπιστώνουμε ότι θα γίνει θα γίνει τον τελευταίο χρόνο για να το έχουμε και στην μνήμη εύκαιρο.  Όμως δεν λειτουργούν οι δήμοι έτσι.. αν κοιτάξουμε δεξιά και αριστερα μας θα δούμε πολλά παραδείγματα καλών δήμων.
Είμαστε εμείς για τουαλέτες την ιδια ώρα που στην μισή πόλη έχουμε χωματόδρομους; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: