Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΒΟΝΗΣΙΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Μια ανάρτηση του πρώην Δημάρχου κ Σταθάκη που μας εκφράζει τον προβληματισμό του αλλά και με προβληματίζει....

Πέρασαν πολλά  χρόνια προσπαθειών ανάδειξης του λιμανιού μας, δυστυχώς (εκ του αποτελέσματος), με πολλά και σοβαρά λάθη και παραλείψεις στα χρονικά σημεία που λαμβάνονταν οι αποφάσεις.
 Συγχαίρουμε και στηρίζουμε την προσπάθεια  του Προέδρου κ. Βιριράκη Δημητρίου, του Δ.Σ και των υπηρεσιών της λιμενικής επιτροπής νόμου Χανίων, για την επανεκτίμηση των δεδομένων και των προοπτικών που πρέπει και μπορεί να έχει το λιμάνι της Κισάμου.
Ευχόμαστε να αποτυπωθούν στο νέο "master plan" όλα αυτά που διατυπώθηκαν από όλους που παρευρέθηκαν και θα προχωρήσει και η υλοποίηση τους κάποια στιγμή. 
Θερμή παράκληση μην χαθούν μόνο στην "μεγάλη έγνοια"  του πάρκινγκ.
Σίγουρα έχουν χαθεί πολλά χρόνια και καλό ειναι να μην ξαγλούμε πληγές ειδικά όταν για 10 χρόνια στο λιμάνι μας δεν έγινε τίποτα, εκτός απο λιγο τσιμέντο που έριχναν πάνω στο τσιμέντο για να δικαιολογήσουν οι παλιές διοικήσεις του ΛΤΝΧ τον εαυτό τους μιας και απο μας δεν υπήρχε κανένας έλεγχος λες και δεν μας άνηκε. Μακάρι να προχωρήσουν τα έργα αλλά και εδώ βλέπουμε οτι για τα επόμενα 3-4 χρόνια δεν πρόκειται να γίνει εντελώς τίποτα.. απλά επιθυμία μας ειναι και μόνο να ... μας κάνουν μελέτες. Εξάλλου είδαμε (ακούσαμε απο τους υπεύθυνους) για δυο μελέτες έτοιμες για το ψαρολίμανο μας, την Λίμνη, που όμως η καθυστέρηση ειναι άνω απο 3 χρόνια για να ξεκινήσουν... (ούτε φέτος το βλέπω να ξεκινάνε). Φυσικά όσο στη διοίκηση του ΛΤΝΧ δεν βρίσκεται ένας δικός μας εκλεγμένος για να πιέζει θα παρακαλάμε τον εκάστοτε πρόεδρο του να μας λυπηθεί. Ευτυχώς που αυτήν την τετραετία ειναι πρόεδρος ο Δημήτρης ..για φανταστείτε να μην ήταν τι θα λέγαμε... (που τα λέγαμε)
Όσο για τον χώρο σταθμευσης στο λιμάνι ήταν ιδέα που έχει κατατεθεί επίσημα στην Δημοτική αρχή (και σε δημοτικό συμβούλιο) το 2003-04 και όλοι ξέρουμε ποιος την έχει καταθέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: