Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΙ ΛΕΕΙ;

Επανέρχομαι στο θέμα των υποσχέσεων για τα Νέα Λύκεια της πόλης, θέμα που τις τελευταίες μέρες πήρε κάποια δημοσιότητα μιας και το πήραν για να αλληλοκτυπηθούν για πολιτικούς σκοπούς βέβαια, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς όπως συμβαίνει πάντα στην γειτονία μας το παρακολουθούμε απο μακριά προσπαθώντας να μην "λερωθούμε" με τις αλληλοκατηγορίες και συγχρόνως να καταλάβουμε απο τα μισόλογα των πρώην και νυν, τι γίνεται τελικά και σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε.
2019-2022 όπως είπε τώρα ο πρώην υπουργός ειναι λίγο το διάστημα για να έχουμε σχολείο.. απο την άλλη με τους ρυθμούς που τρέχουν τα έργα ειδικά στην περιοχή μας αλλά και λόγω των καταστάσεων (υπολογίζω οτι θα γίνει νέος διαγωνισμός μιας και τα υλικά πήγαν στα ύψη) και τα 10 χρόνια ειναι πολύ λίγα για ένα συγκρότημα που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει. Αυτό βέβαια που ενοχλεί περισσότερο απο τις υποσχέσεις ειναι οτι ο Δήμος Κισάμου δεν βγάζει άχνα... δεν αντιδρά σε κάτι που τον ενδιαφέρει άμεσα και προβληματίζει αν ήξερε για όλη αυτή την λάθος εντύπωση που αποκόμισαν οι δημότες στις πολλές συζητήσεις για τα Νέα Λύκεια για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των... συζητήσεις στο αμφιθέατρο του Δήμου. Δεν αντιδρά βέβαια κατά την άποψη μου δικαιολογημένα .. τι θα μπορούσε να πει; Κάναμε λάθος το χρονοδιάγραμμα; Δεν είπαμε εμείς ποτέ το πότε, άλλοι το έλεγαν; Ή μηπως θα παραδεχτεί το "ότι μας έλεγαν λέγαμε"!!!
Τέλος πάντων αυτά ειναι ψιλά γράμματα και ας ελπίσουμε οτι η νέα υπόσχεση του πρώην υπουργού, απο τους λίγους που ενδιαφέρονται ... "Με βάση τον υφιστάμενο σχεδιασμό, η κατεδάφιση θα γίνει μέχρι το καλοκαίρι. Παράλληλα, η ΚΤΥΠ προχωρά τις μελέτες, έτσι ώστε το συγκεκριμένο έργο να είναι από τα πρώτα που θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ, σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Κρήτης." θα γίνει!!!
 Υπομονή ως το καλοκαίρι .... το καλοκαίρι στην Κρήτη ξεκινάει τον Ιούνιο σε τρεις μήνες απο αύριο, αν εννοεί βέβαια το φετινό καλοκαίρι, και ελπίδα όλων να ενταχθούμε στο τωρινό ΕΣΠΑ 2021-2027 γιατί το επόμενο ειναι το 2028.
Αλήθεια για όλα αυτά η Επιτροπή παιδείας του Δήμου Κισάμου τι λέει; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: