Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

ΜΑΖΙ ΤΡΕΧΑΜΕ ΑΛΛΑ .. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΜΕ...

Το πρώτο καταδυτικό πάρκο στην Ελλάδα δημιουργεί στον Αποκόρωνα, μετά από προσπάθειες επτά και πλέον ετών, όπως ανακοίνωσε σήμερα, εμφανώς ικανοποιημένος, ο δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο κτήριο του ΤΕΕ/ΤΔΚ, στα Χανιά.
Το καταδυτικό πάρκο θα δημιουργηθεί σε έκταση 60 στρεμμάτων, ενώ «έχουμε ήδη δεσμεύσει δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, 25 και 42,5 μέτρα, ένα μεταλλικό κι ένα ξύλινο. Έχουμε έρθει σε συμφωνία με το ΕΛΚΕΘΕ, που θα κατασκευάσει και θα ποντίσει στο σημείο αυτό 37 τεχνητούς υφάλους και 7 σημάδια που θα βοηθούν τους δύτες στις 3 καταδυτικές διαδρομές που θα χωροθετηθούν στον πυθμένα για αρχάριους, ημιαρχάριους και προχωρημένους δύτες», υπογράμμισε ο κ. Κουκιανάκης, τονίζοντας, παράλληλα, ότι στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί το έργο εντός του 2023.
Σημείωσε, δε, ότι «διαψεύσαμε όλους εκείνους τους δύσπιστους, που δεν πίστεψαν στην προσπάθειά μας. Έχουμε ήδη υποβάλλει το τεχνικό δελτίο του έργου, που αποτελείται από 17 υποέργα, στον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και έχουμε λάβει τη συγκατάθεσή του για τη χρηματοδότηση, ύψους 1.521.232 ευρώ».

ΕΔΩ και ΕΔΩ μπορείτε να δείτε τι είχαμε κάνει εμείς για το δικό μας καταδυτικό πάρκο

Δεν υπάρχουν σχόλια: