Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

ΙΣΩΣ ΧΑΘΕΙ ΚΑΙ Η ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ

 Τι είπε ο αντιπεριφερειάρχης στην συνάντηση του χθες με τον Σπίρτζη και Πολάκη για τα έργα στον νομό.
Για καθυστερήσεις των έργων, τις απέδωσε στην απροθυμία των εργολάβων να προχωρήσουν έργα που έχουν αναλάβει εξαιτίας των ανατιμήσεων, μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής:
- “Δεν πάμε καλά. Υπάρχει απροθυμία των εργολάβων να εκτελέσουν έργα. Δόθηκε μια αναθεώρηση για την αύξηση τιμών λόγω του covid, ήρθε ο πόλεμος τώρα και δεν υπάρχει προθυμία να τελειώσουν τα έργα. Εμείς έχουμε υπογράψει ένα σωρό συμβάσεις, κυρίως πάνω στα χρήματα για την αποκατάσταση της θεομηνίας και βλέπουμε να καθυστερούν. Και ειδικά στα Χανιά, έργα που αφορούν το οδικό δίκτυο, από τον Απρίλη και μετά δεν μπορείς να παρεμβείς λόγω τουριστικής σεζόν, τον χειμώνα υπάρχει το πρόβλημα του καιρού, έτσι όπως πάει φοβάμαι πως θα χάσουμε τη χρονιά και μιλάμε για έργα που ανατέθηκαν από πέρσι.”
Για το πρόβλημα αυτό, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε οτι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε νομοθετήσει μηχανισμό που αυτόματα θα παρατηρούσε τις ανατιμήσεις και θα αποδέσμευε τις αναθεωρήσεις από τις υπηρεσίες, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως είπε, τον κατήργησε.

Χθες πέρασα απο τα Τοπόλια και είδα οτι ο δρόμος λίγο πριν απο το χωριό ειναι στα χάλια του...  αυτό το κομμάτι πότε υπολογίζουν να το φτιάξουν; Όπως λέει και κ. Καλογερής ξεκινάει και τουριστική περίοδος σε λίγο, οπότε δύσκολο για φέτος,...


Δεν υπάρχουν σχόλια: