Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΝΕΡΟΥ......

Ημέρα του νερού χθες και ευτυχώς... εμάς εδώ στην περιοχή μας έβρεξε και βρέχει πολύ τελευταία και έχουμε μια αυτάρκεια ...  δεν χρειαζεται να μπούμε απο τώρα σε βαθιές σκέψεις τι θα λέμε το καλοκαίρι. Πάντως έτσι και αλλιώς τα σχόλια στα δυτικά μας (Γραμβούσα-Πλάτανος- ως και Χρυσοσκαλίτισσα και Λαφονήσι) που πραγματικά διψάνε, μέσα απο τις σελίδες της κοινωνικής δικτύωσης, ήταν και ειναι απολαυστικά. 
Ο Δήμος Κισάμου στο ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ με ημερομηνία ΜΑΡΤΙΟΣ 2022 φαίνεται οτι είναι απο τους λίγους δήμους στην Κρήτη που ειναι πάροχος καλού και αρκετού πόσιμου νερού.. οι υπόλοιποι δήμοι ειναι.... του Αγίου Βασιλείου, Αμαρίου, Ανωγείων, Αποκορώνου, Αρχανων Αστερουσίων, Βιάννου, Γόρτυνας, Ιεράπετρας, Κίσσαμου, Οροπεδίου Λασιθίου, Σφακίων.
Έργα δεν προβλέπονται για μας αν και ειμαστε ανάμεσα στους 2 δήμους (Δήμος
Αρχάνων Αστερουσίων και Δήμος Κίσσαμου) που σαν πάροχοι έχουμε και τα υψηλότερα ποσοστά απωλειών στα δίκτυά μας... (αυτό ειναι γνωστό εδώ και χρόνια).
Φυσικά ούτε στην ιεράρχηση προτεινόμενων επενδύσεων (έργων) έχει σχεδιαστεί κανένα καινούργιο για την περίοδο 2021-2030 αν και όπως καταλήγουν οι ειδικοί μπορεί στην πορεία να μπει  κάποιο καινούργιο.
Υπολογίζω οτι για μας το καινούργιο θα ειναι με φυσική ροή το νερό απο τον Ταυρωνίτη όταν και άμα φτιάξουν το φράγμα... ίσως για τον λόγο αυτό να μην μας έχουν μέσα στα προτεινόμενα του 2030 μιας και θα πάρει κάμποσες δεκαετίες ακόμα η περίπτωση αυτή. Εκεί έχουμε επενδύσει όλα μας τα λεφτά να πάρουμε νερό απο τον Ταυρωνίτη και σαν πάροχος που ειμαστε και να το δώσουμε ξανά πίσω αγνοώντας οτι υπάρχει δίψα στον Δήμο μας.
Φυσικά και δεν πρέπει να το ξεχάσω οτι στα προτεινόμενα και στη 1η προτεραιότητα περιλαμβάνονται και 6 νέα έργα αφαλάτωσης, αλλά και πάλι δεν ειμαστε μέσα που θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για τον κάμπο της Φαλάσαρνας που έχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: