Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ (τ. Κ.Α. 2020ΕΠ00200063 ) 165.600,00 Ευρώ... απο την περιφέρεια Κρήτης. Είναι η γνωστή βοήθεια προς τον Δήμο για να αναδείξουμε το Ιστορικό Κέντρο, έργο που ειναι ενεργό και έχει ενταχθεί στο ΠΠ Κρήτης 2021-25 αλλά δεν έχει κατατεθεί καμιά μελέτη επι του παρόντος. Μάλιστα ενδεχομένως αυτό που ανέφερα χθες, δηλαδή αν μπορούν να τα βρουν ΔΕΠΑΝ-Δήμος- Μετσόβιο Πολυτεχνείο -ΝΕΣΚ και Περιφέρεια ίσως πυροδότησε την.... συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στον Δήμο, καλεσμένοι βέβαια μόνο αυτοί που βρίσκονται ..εντός των ορίων της πόλης μας. Δήμος, εκπρόσωπος Μετσόβιου πολυτεχνείου και ΝΕΣΚ...
Ευχή όλων να προχωρήσει μια μελέτη για την ανάδειξη της πόλης που θρουλά καθημερινά και δεν το έχουν πάρει χαμπάρι. Είναι τόσα τα λεφτά που μας δίνουν και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα που προκαλεί απορία μήπως συμβαίνει κάτι άλλο. 
Φυσικά τεράστιο λάθος η μη δημοσιοποίηση τέτοιων συναντήσεων που δεν αφορούν μόνο την μια μεριά αλλά το σύνολο της πόλης ..μιας πόλης που δεν έχει γίνει εδώ και 4 χρόνια εντελώς τίποτα.  
Ξέρω οτι η ντόπια λογική επιθυμεί.... να κάνουμε τα έργα την ύστατη ώρα για να έχουμε φρέσκια μνήμη, αλλά με τόσα που αφήνουμε για την τελευταία στιγμή πολύ το φοβάμαι οτι δεν θα καταφέρουμε να κάνουμε εντελώς τίποτα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: