Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ.... ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΣΤΕΝΕΨΑΝ ΠΟΛΥ

 
Προχθές υπήρξε μια άτυπη συνάντηση, έτσι χαρακτηρίστηκε, μεταξύ του Δημάρχου Κισάμου κ. Μυλωνάκη, της κα Λαινάκη εκπροσώπου του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Προέδρου της τοπικής κοινότητας Κισάμου κ. Κουνδουράκη και του προέδρου του ΝΕΣΚ κ Χουδαλάκη. Όπως αναφέρει, όχι το δελτίο τύπου μιας και είπαμε ήταν άτυπη, στην συνάντηση συναποφασίστηκε τα δύο έργα (Οpen Mall και έκθεση ιδεών του Μετσόβιου πολυτεχνείου) να συμπληρώσουν το ένα το άλλο και να μην λειτουργήσουν ανταγωνιστικά μεταξύ τους. Τέλος θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση για την ανάπλαση του κέντρου, στην οποία όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να καταθέσει την άποψή του. 
 - Όλα αυτά ακούγονται ωραία, αλλά μην ξεχνάνε οι ενδιαφερόμενοι -που δεν ειναι μόνο αυτοί οι παραπάνω αλλά το σύνολο της πόλης- οτι ο Δήμος Κισάμου έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση με την ΔΕΠΑΝ για το Open Mall, μια σύμβαση που έχει πολλούς όρους και υλοποίηση τους δώδεκα (12) μήνες από την ημερομηνία της Απόφασης Ένταξης της Πράξης. Έτσι αυτόματα μπαίνει ο ερώτημα πότε θα γίνει η δημόσια διαβούλευση; Μετά την μελέτη της ΔΕΠΑΝ ή πριν; Θα ληφθούν σοβαρά οι απόψεις των ενδιαφερόμενων πολιτών ή απλά θα ειναι άλλη μια τρύπα στο νερό και χάσιμο χρόνου; 
 Και φυσικά πολλά μεγαλύτερα ερώτημα.... πότε θα ειναι έτοιμη η μελέτη της ΔΕΠΑΝ (είπαν 12 μήνες περιθώριο) και πότε θα έχουμε στα χέρια μας το ερευνητικό πρόγραμμα του Μετσόβιου (είπαν 20 μήνες περιθώριο); Θα περιμένουμε ώσπου να έχουμε και τις δυο ώστε να δούμε που συμβαδίζουν και που όχι; Θα στείλουμε τις προτάσεις του Μετσόβιου στην ΔΕΠΑΝ και το αντίστροφο ή απλά θα κάνουμε ως είθισται στην γειτονιά μας... "τις αλλαγές όπως γουστάρουμε" μιας και εδώ ειμαστε και καλοί πολεοδόμοι, και συγκοινωνιολόγοι και ότι άλλο... για να περνάμε την ώρα μας!!!
 - Ο αγώνας του ΝΕΣΚ ήταν να φτιαχτεί το Aνοικτό Κέντρο Εμπορίου... σφήνα μπήκε η Έρευνα και μετά απο αυτό προσπαθούμε να βρούμε πως θα τα ταιριάξουμε ώστε να δικαιολογήσουμε και τα χρήματα 248.000 Ε που θα πάρει το Πολυτεχνείο, αλλά και μην χάσουμε και το 1.768.000 ε που ειναι για Open Mall.

Δυσκολίες βλέπω και μάλλον εδώ στέκει και η παροιμία όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει.... μάλιστα μπορεί να τα βρήκαν άτυπα οι φορείς της πόλης αλλά εδώ έχουμε και μια ιδιάζουσα περίπτωση... ένα κοινό έργο με δυο φορείς υλοποίησης. Την ΔΕΠΑΝ και την Περιφέρεια Κρήτης... αυτούς άραγε τους ενημερώσατε; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: