Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΙΣΟΥ.. ΣΗΜΕΡΑ



Με πρόσταγμα την Ένωση με τη μάνα Ελλάδα και την ισότητα, οι πρόγονοί μας στο ιστορικό Θέρισα και με αρχηγό τους τον Ελευθέριο Βενιζέλο, έδειξαν πως το Δίκιο είναι βαρύτερο «όπλο» σε έναν αγώνα, διότι αυτό μετατρέπει τα αγόρια σε Άντρες, τους σκλαβωμένους σε Ελεύθερους, τους μαχητές σε Ήρωες!
Ήταν το 1905, 10 Μαρτίου, όταν το λάβαρο της επανάστασης υψώθηκε ψηλά στους ουρανούς της Κρήτης με τα κορμιά των επαναστατών να μπαίνουν ως θεμέλια για να το στηρίξουν!
Αυτοί οι Άντρες μας μεγάλωσαν, αυτοί έγιναν Βήμα για να πατήσουν οι επόμενες γενιές και να μεγαλουργήσουν ως περήφανοι απόγονοι τους δημιουργώντας μια Κρήτη πρότυπο Ελευθερίας, Δημοκρατίας και Ισότητας!    
Έκτοτε, τιμάμε τη θυσία τους, μαθαίνουμε την ιστορία τους στα παιδιά μας, δίνουμε το Παρών στο μνημείο τους. Παρόλα αυτά, οφείλουμε να έχουμε κατά νου ότι όσο λαμπρές κι αν είναι οι τιμές που αποδίδουμε, όσο «φανταχτερές» κι αν είναι οι γιορτές που κάνουμε προς τιμήν τους, αυτό δεν φτάνει. Τους ήρωες τους τιμάς όταν η ζωή σου και οι πράξεις σου ακολουθούν το παράδειγμά τους, όταν ακολουθείς το δρόμο του Δικαίου, όταν ο λόγος σου είναι ισχυρότερος από συμβόλαιο.
Στις μέρες μας είμαστε τυχεροί που δεν χρειαζόμαστε «ντουφέκια» για να υπερασπιστούμε τη γη και την ελευθερία μας, αλλά απ’ την άλλη πλευρά έχουμε άλλου είδους προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε. Γι’ αυτό λοιπόν, χρειαζόμαστε σύνεση, συνεργασία μεταξύ μας, ομόνοια και ικανότητα να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να βγούμε νικητές από την μάχη της καθημερινότητας, προστατεύοντας τον τόπο μας και διασφαλίζοντας και εμείς με τη σειρά μας ένα καλύτερο Αύριο για τα παιδιά μας.  
Στράτος Μπαλαντίνος,
Επιχειρηματίας, Απόγονος μελών της Επανάστασης

Δεν υπάρχουν σχόλια: