Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

ΜΕ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ....

Τελικά ο προχθεσινός σεισμός αν και μικρός μου ξαναθύμισε τα Λύκεια και αναρωτήθηκα αν δημιουργήθηκε πρόβλημα και είχαμε τίποτα καταστροφές στα "ετοιμόρροπα".. Αλλά αφού δεν ακούστηκε κάτι μάλλον άντεξαν...  βέβαια θυμήθηκα και οτι στο χθεσινό Δημοτικό συμβούλιο ένα απο τα θέματα που συζητήθηκαν εν κλειστώ κύκλο... αλήθεια η επιτροπή παιδεία το ξέρει; ... ήταν και η "Συμπλήρωση της υπ.αρ.236/2019 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου για τον χαρακτηρισμό του ακινήτου για την ανέγερση του νέου ΓΕΛ-ΕΠΑ.Λ Δήμου Κισσάμου".* Για να το κάνω πιο λιανά η ΚΤΥΠ Α.Ε ρωτά μετά από 3 χρόνια αν έχει ο δήμος άλλο οικόπεδο χαρακτηρισμένο σχολικό ή μόνο αυτό, για να κλείσει τους φακέλους της... και να ξεκινήσει η κατεδάφιση**
Τρία χρόνια μετά λοιπόν και ακόμα μου φαίνεται οτι βρισκόμαστε κάπου στον Νοέμβριο του 2019....και συμπληρώνουμε αποφάσεις. Ξανά κρίμα που δεν ειναι ανοικτά τα δημοτικά συμβούλια για να μαθαίνουν και οι επόμενοι γονείς (τα παιδιά τους δεν έχουν ακόμα γεννηθεί) πότε υπολογίζεται να τα στείλουν σε ένα κανονικό Λύκειο.
Δεν θα σχολιάσω τι ειπώθηκε το 2019 μιας και αντηχεί ακόμα στα αυτιά μας το περίφημο ...το 2021 θα ειναι έτοιμο το πρώτο κτήριο, το 2022 το δεύτερο...και το 2013 θα έχουμε τα εγκαίνια των λυκείων, αλλά ειναι κρίμα να μην αναλαμβάνει κανείς, μα κανείς, μια ευθύνη για ότι συνέβει και συμβαίνει. Μάλιστα ίσως ειναι και ένας λόγος (ο άλλος ο Κορωνιός) να μην γίνονται ανοικτά τα Δημοτικά συμβούλια πια αφού εκεί ακούγονται πολλά που δεν τιμούν μάλιστα μερικές φορές και αυτούς που τα λένε αφού οι ευθύνες αλλάζουν κατεύθυνση μέρα με την μέρα.
Το θέμα το Λυκείων ειναι απο τα σοβαρότερα στην περιοχή μας και δεν χωρά αμφιβολία οτι έχουν γίνει τεράστια λάθη απο όλους.. το θέμα ειναι βέβαια οτι άλλοι την πληρώνουν....

* Μια ανακοίνωση απο την επιτροπή παιδείας περιμένουμε.
** Η κατεδάφιση πήγε λίγο πίσω αφού ο δεύτερος μειοδότης έκανε ένσταση στον πρώτο. Αυτά βέβαια ειναι γνωστά οτι συμβαίνουν σε τέτοιου είδους έργα... άρα ήξεραν και οτι ο χρόνος δεν ήταν αυτός που μας παραμύθιαζαν οτι θα τα είχαμε έτοιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: