Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

ΑΠΟ ΤΟ 2018 ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗΣ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Aπο το 2018 υπάρχει χώρος εναπόθεσης μπαζών (ΑΕΚΚ) στον νομό μας. Το γνωρίζουν όλοι; Σωστά ο κ. Αντιδήμαρχος καθαριότητας Κισάμου κ. Μαυροδημητράκης, επισημαίνει το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί σε ΟΛΟΥΣ μας, για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας. Ξεχνάμε όμως τα βασικά, όπως την ενημέρωση των δημοτών, την αναβάθμιση των e-υπηρεσιών μας και δράσεις ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον απο τις μικρές ηλικίες.  
Αλήθεια, που μπορεί να δει ο δημότης μας τον κανονισμό καθαριότητας, ώστε να γνωρίζει τις υποχρεώσεις του αλλά και τα δικαιώματά του; Αλήθεια, που μπορεί να δει το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων Δήμου Κισσάμου, που εγκρίθηκε τον Ιανουάριο του 2022; Και επειδή o νέος ΟΕΥ (οργανισμός εσωτερικών υπηρεσιών) διαχωρίζει τις Υπηρεσίες Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής σε δύο επιμέρους τμήματα, το Γραφείο Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής και το Γραφείο Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, σωστό είναι να κάνουμε μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ.
Γιάννης Βιολάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: