Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΕΧΟΥΜΕ

Οι Δημαιρεσίες του  Δημοτικού Συμβουλίου που έγιναν χθες, 9 Γενάρη 2022, και στο Δήμο μας, πραγματοποιήθηκαν στη βάση του αντιδημοκρατικού νομοθετικού πλαισίου της κυβέρνησης της ΝΔ, συνέχεια των προηγούμενων του ΣΥΡΙΖΑ με τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ 1.
Με αυτές τις ρυθμίσεις έχουν εισαχτεί ακόμη πιο αντιδραστικές διατάξεις στη λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων και των επιτροπών τους (Οικονομική επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής), με το επιχείρημα δήθεν της ακυβερνησίας και της παραλυσίας, με το κολοβό - έτσι κι αλλιώς - εκλογικό σύστημα που εισήγαγε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 
Θεσμοθετούν, τη σύμπραξη παρατάξεων «για τη διακυβέρνηση του Δήμου», με κορμό όμως, μόνο την παράταξη του εκλεγμένου Δημάρχου. 
Θεσμοθετούν, την εξασφάλιση της απόλυτης πλειοψηφίας στα όργανα διοίκησης του Δήμου (Οικονομική Επιτροπή, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής) στην παράταξη του Δημάρχου, αλλοιώνοντας και με αυτό τον τρόπο τη λαϊκή ψήφο, ενισχύοντας τον προσωποπαγή χαρακτήρα αυτών των οργάνων και απογυμνώνοντας το Δημοτικό  Συμβούλιο (Δ.Σ.) από μια σειρά ουσιαστικές αρμοδιότητες.
Το Προεδρείο, το οποίο καλείται να εκλέξει το Δ Σ, δεν έχει καμία ουσιαστική αρμοδιότητα. Αποφασιστικό ρόλο δίνεται μόνο στον πρόεδρο του Συμβουλίου, ενώ οι άλλες θέσεις είναι διακοσμητικού χαρακτήρα. Άλλωστε, άλλοι αποφασίζουν και κάνουν κουμάντο και είναι γνωστοί : Κυβέρνηση, Περιφερειάρχης, κ.ά.
Η Λαϊκή Συσπείρωση, ξεκαθαρίζει – άλλη μία φορά - ότι είναι ριζικά αντίθετη τόσο με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων από το Δημοτικό Συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή όσο και με τον αντιδημοκρατικό τρόπο εκλογής των μελών της Ο.Ε.
Οι δήμοι, καλούνται να υπηρετήσουν πιο αποτελεσματικά την καπιταλιστική ανάπτυξη, με κύριο στόχο την εξειδίκευσή της, ανά Δήμο. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων και την απορρόφηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που αφορούν τους στρατηγικούς στόχους των μεγάλων επιχειρήσεων, στην Ενέργεια, τον Τουρισμό, υποδομές, κ.ά. 
Με βάση τα παραπάνω, δηλώνουμε, όπως άλλωστε πράξαμε το ίδιο και κατά την πρώτη εκλογή του Προεδρείου του Δ. Σ. και της Οικονομικής Επιτροπής τον Σεπτέμβριο του 2019, ότι:
Πρώτον 
• Δεν  συμμετέχουμε στην εκλογή Προεδρείου του Δ. Σ. και ως εκ τούτου δεν θέτουμε υποψηφιότητα για κάποια θέση.
Δεύτερον
• Δεν θα πάρουμε μέρος στην ψηφοφορία για τις επιτροπές, καταδικάζουμε και  ΑΠΕΧΟΥΜΕ από αυτήν.
 Η Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Κισάμου, ασυμβίβαστα, θα δώσει τη μάχη να ανέβει η διεκδίκηση και η αγωνιστική πίεση, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, κάνοντας πράξη τον πολιτικό όρκο που δώσαμε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού μας.».
ΚΙΣΣΑΜΟΣ 10-01-2022
Ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Φραγκιουδάκης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια: