Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΣΣΑΛΙΑ

Με 13 μοναδικά αντικείμενα από τη συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων Αρχαιοτήτων παρουσιάζονται στο Μουσείο της Μασσαλίας αυτήν την εποχή σε μια έκθεση έως και τις 7 Φεβρουαρίου 2022. Μέσα από την παρουσίαση αυτών των δεκατριών αντιπροσωπευτικών αντικείμενων από τις Συλλογές του Μουσείου Χανίων* αποδίδονται πτυχές του κοινωνικού, θρησκευτικού και πολιτισμικού βίου των ανθρώπων που έζησαν στην περιφερειακή ενότητα Χανίων, από τη 2η χιλιετία π.Χ. έως τους Ρωμαϊκούς χρόνους. 
Είναι μια συνεργασία της ΕΦΑ Χανίων και του Μουσείου Πολιτισμών της Ευρώπης και της Μεσογείου. 
Με το άνοιγμα του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων από τον Μάϊο μέχρι τον Σεπτέμβριο 2022 θα παρουσιαστεί και στα Χανιά η περιοδική έκθεση Bath Time! με εκθέματα από την Κρήτη και άλλα μεγάλα Μουσεία της Ελλάδας και Γαλλίας, σε συνεργασία  ΕΦΑΧΑ, Mucem, Περιφέρειας Κρήτης.
* Η Έκθεση του Μουσείου Πολιτισμών της Ευρώπης και της Μεσογείου, είναι αφιερωμένη στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: