Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ .. ΣΤΟ ΣΕΛΙΝΟ

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε κατά την επίσκεψη του στην Κάντανο ο Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. κ. Βασίλης Διγαλάκης σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την πρόθεση του Υπουργείο υποβάθμισης του Δημοτικού σχολείου του χωριού.
"Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση και δεν πρέπει να γίνει 3θέσιο το σχολείο της Καντάνου". Με αυτά τα λόγια, θέλησε ο Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. και πρώην Υφυπουργός παιδείας  Βασίλης Διγαλάκης, να καθησυχάσει τοπικούς φορείς, γονείς και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού σχολείου Καντάνου, σχετικά με το ζήτημα που έχει προκαλέσει μεγάλη αγανάκτηση στους κατοίκους της περιοχής και αφορά την επικείμενη υποβάθμιση του Σχολείου από 6θέσιο που είναι σήμερα σε 3θέσιο... συνεχίζοντας
"Για το Δημοτικό της Καντάνου δεν έχει ληφθεί καμιά απόφαση. Δεν υπάρχει πουθενά τέτοια απόφαση από το Υπουργείο. Ακόμα και αν το εξέταζε κάποιος ως ενδεχόμενο, δεν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή, εν μέσω της σχολικής χρονιάς και φυσικά δεν μπορεί να γίνει μέσα στη συγκυρία της πανδημίας”, ξεκαθάρισε αρχικά ο κ. Διγαλάκης για να συμπληρώσει στη συνέχεια “Μην παρερμηνεύσετε όμως τα λόγια μου και θεωρήσετε ότι θα γίνει κάποια άλλη στιγμή. Το Δημοτικό της Καντάνου δεν πρέπει να γίνει 3θέσιο. Το κράτος οφείλει να στηρίξει την δημόσια εκπαίδευση στις ορεινές περιοχές. Θέλουμε τον κόσμο να μένει και όχι να εγκαταλείπει τα χωριά. Και ο τρόπος είναι στηρίζοντας τα βασικά αγαθά που παρέχει το κράτος στους πολίτες του, όπως είναι η παιδεία και η υγεία.
Αυτό που έχει γίνει είναι ότι υπήρξε μια διαδικασία από το Υπουργείο κατά την οποία έγινε μια ενημέρωση για κάποια στοιχεία με τον αριθμό μαθητών όλων των σχολείων  προκειμένου το Υπουργείο να κατανέμει με ορθολογικό τρόπο το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους αναπληρωτές. Αυτό είναι σωστό, για έχει το Υπουργείο τον έλεγχο και να μην υπάρχουν αδικίες. Άλλο αυτό όμως και άλλο να μετατρέψεις ένα 6θέσιο σε 3θέσιο σχολείο”.
Καταλήγοντας σημείωσε ότι: “Έχω ήδη συζητήσει το θέμα αυτό με τα συναρμόδια υπουργεία και πιστεύω ότι η εξέλιξη θα είναι θετική".

Εγώ λέω καλιά να είμαστε σε εγρήγορση γιατί αυτό το για φέτος ή ότι δεν πρέπει για το συγκεκριμένο σχολείο να υποβαθμιστεί με ψυλλιάζει ιδιαίτερα για το δικό μας σχολείο που το έχουν και σε δεύτερη μοίρα.(Έλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: