Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΟΥΝ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Δελτίο τύπου έδωσε στην δημοσιότητα η Ένωση Γονέων μαθητών του Δήμου Κισάμου για τις συγχωνεύσεις τάξεων που ετοιμάζουν και στην Κίσαμο αλλά και αναλύοντας τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία της πρωτοβάθμιας του Δήμου μας.

ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΓΝΩΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.
Στη συγχώνευση τμημάτων θέλουν να προχωρήσουν και σε σχολείο του Δήμου μας στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής του υπουργείου για εξοικονόμηση εκπαιδευτικών για τα παιδιά μας.
Στο 1ο Δημοτικό η συγχώνευση της 3ης τάξης που στις δύο προηγούμενες σχολικές χρονιές ήταν δυο τμήματα 12 μαθητών τώρα ζητάνε να γίνουν ένα.
Όλα αυτά ενώ έχει αρχίσει η σχολική χρονιά, η οποία ακολουθεί μια εξαιρετικά δύσκολη σχολική χρονιά 2019-2020 λόγω της πανδημίας, ενώ οι προηγούμενοι μήνες ανέδειξαν την αναγκαιότητα τήρησης αποστάσεων και μείωσης μαθητών ανά τμήμα. Ένας ακόμα λόγος, τα μαθησιακά κενά αλλά και τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα.
Αν λάβουμε υπόψιν και την έντονη σεισμική δραστηριότητα στο νησί, το γεγονός ότι και το σχολείο στεγάζεται σε κτίριο που δεν έχει ελεγχθεί, σε μια ενδεχόμενη διαδικασία εκκένωσης του χώρου αυτό γίνεται πιο δύσκολο. (Δείτε και επιστολή συλ.γον.1ου)
          ΚΕΝΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ-ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ
Τα προβλήματα δεν σταματάνε στα παραπάνω.Μετά και τη δεύτερη τοποθέτηση εκπαιδευτικών, την προφορική οδηγία που δόθηκε από το υπουργείο προς τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, ότι μέχρι δυο ,εκπαιδευτικοί θα μπορούν να τοποθετούνται ανεξάρτητα τις ανάγκες για παράλληλη στήριξη ,η εικόνα στα σχολεία της Κισάμου είναι η εξής¨
Στο 1ο Γυμνάσιο τέσσερεις διαγνωσμένες περιπτώσεις από το ΚΕΣΥ(δημόσια δομή), σε διαφορετικές τάξεις .Στο 2ο Γυμνάσιο μια περίπτωση παιδιού με ανάγκη νοσηλευτή. Επίσης το πρώτο σχολείο που έχει και τμήμα ένταξης έχουν καλυφθεί μόνο κάποιες ώρες από αυτές που έχουν ζητηθεί από το διευθυντή. Στο δεύτερο δεν εγκρίθηκε μέχρι τώρα ανάλογο τμήμα παρόλη την ανάγκη που εκφράστηκε από την διεύθυνσή του.
Στο Δημοτικό του Δραπανιά θέλουν μια παράλληλη. Στο τμήμα υποδοχής που είναι για τα παιδάκια που δεν μιλάν ελληνικά, έχουν δοθεί 10 ώρες από τις 24. Στο ολοήμερο υπολείπονται άλλες 5 ώρες.
Στο Δημοτικό του Έλους έχει 3 παιδιά (2 σε μια τάξη,1 σε άλλη) έχει σταλεί μια εκπαιδευτικός που είναι σε άδεια λοχείας και θα πάει το Γενάρη. Το ολοήμερο δεν λειτουργεί.
Στο Δημοτικό Πλατάνου μια περίπτωση παιδιού που έχει ανάγκη παράλληλης, δεν καλύπτεται.
Βεβαίως εξακολουθούν να υπάρχουν κενά και σε άλλα μαθήματα που συμπεριλαμβάνονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων.
Η Ένωση Γονέων μαθητών έχει ενώσει τις δυνάμεις της με κινήσεις σε επίπεδο νομού με άλλους συλλόγους γονέων για ανάδειξη των παραπάνω γιατί δυστυχώς ισχύει το ίδιο σε πολλά σχολεία, αλλά χρειάζεται να γίνει και υπόθεση και των νέων ΔΣ, αλλά και όλων των γονέων, που θα αναδειχτούν με τις εκλογές που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Την Παρασκευή15/10 στα Χανιά σύλλογοι γονέων Ενώσεις και η δική μας, υπόγραψε το ψήφισμα σύλλογοι γονέων, εκπαιδευτικών προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στις διευθύνσεις του νομού μας. Χθες έγινε κάτι αντίστοιχο στο υπουργείο.
Η εικόνα που δόθηκε είναι κάποια κομμάτια του πάζλ που συνθέτουν το κάδρο των προβλημάτων στο σύγχρονο σχολείο που πηγαίνουν τα παιδιά μας.
Για το ΔΣ
Η πρόεδρος
Όλγα Ψαράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: